Šport > Zimski športi
115 ogledov

Fak in Pojetova na uvodu 11.

jakov fak Epa
Biatlonci so na Pokljuki opravili tekmo mešanih parov, uvodom v svetovni pokal 2018/19. Zmago sta si priborila Norvežana pred Ukrajincema in Avstrijcema, Jakov Fak in Urška Poje pa sta se bila 11.

V zadnji predaji so se za zmago borili Norvežan Lars Helge Birkeland, Avstrijec Simon Eder, Ukrajinec Artjom Tiščenko in Nemec Erik Lesser, ki pa je že po streljanju leže moral v kazenski krog in izpadel iz boja za stopničke.

Na zadnjem streljanju sta si Norvežan in Avstrijec nato priborila manjšo prednost pred Tiščenkom, ki je moral popravljati zgrešen strel, v finišu pa je bil v smučini najmočnejši Norvežan.

biatlon ženska štafeta Pokljuka Biatlon Šport Pokljuka pripravljena na uvod svetovnega pokala

Urška Poje in Jakov Fak sta na koncu dosegla želeno uvrstitev v prvo polovico: Kazalo pa je precej slabše, saj je Pojetova v prvi krog končala kot 22., Fak je šest mest pridobil, ko pa je Pojetova nato dobila še eno mesto, je kazalo, da je prva polovica ulovljiva.

Fak je v zadnji predaji po streljanju stoje sicer popravljal dva strela, a bil izreden v smučini. Zmagovalcu Birkelandu, ki se je boril z Avstrijcem za zmago, je odvzel kar 10 sekund, prehitel pa je tudi štafeti Finske in Latvije z vselej zelo hitrim Andrejsem Rasturgujevsom.

"Zadovoljna sem, saj je led prebit, a strelski del se mi je ponesrečil. Bila sem premalo skoncentritrana," je po tekmi povedala Pojetova in priznala, da je bilo v smučini zelo težko.

"Na tako kratkih krogih se tekmovalke vedno zaženemo in v končnici je nato vedno težko. Pokljuška proga je zelo težka in nikjer ni časa za krajši predah," je še dejala mlada tekmovalka iz Loške doline in priznala, da je imela v uvodu v sezono pred domačimi gledalci kar precej treme.

miha dovžan Slovenski up Šport Če sta Prevc in Mazejeva zaslužila (pre)malo, ob tem zaboli glava

"Dvakrat sem zgrešil na zadnjem postanku, a tvegal sem, kar se je dalo, da bi pridobil kakšno mesto. Krog je zelo kratek in ni veliko možnosti za pridobivanje časa. Manjka tudi kakšen zahteven vzpon in tekmeci, ki so sicer slabši, se z dobrimi smučmi v skupini lahko peljejo zelo hitro," je strelski razplet tekme pokomentiral nosilec olimpijskega brona iz Pyeongchanga 2018 Fak, ki pa z 11. mestom ni bil povsem zadovoljen, bolj je bil s tekaško predstavo, ki pa bi bila lahko še boljša. "Bilo je dobro, ne pa odlično."

"Tudi izšlo se je dobro. Z Urško sva tekmo začela na 22. mestu in na koncu je to v redu, sam pa seveda nisem zadovoljen z 11. mestom. Želim več, vemo pa tudi, da je Urška še neizkušena in da je opravila po najboljših močeh," je še dejal najboljši slovenski tekmovalec, ki nestrpno pričakuje prvo posamično tekmo v sezoni, sredin posamični obračun na 20 km.

teja gregorin Doping Šport Znana kazen za Tejo Gregorin
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.