Suvereni Patriotsi in Packersi

Foto: Žurnal24
New England in Green Bay sta se na sobotnih konferenčnih polfinalnih srečanjih lige NFL veselila zmag nad Jacksonvilleom in Seattlom, napredovala v konferenčni finale in sta le še korak od Superbowla XLII.
Oglej si celoten članek
 

Liga NFL, polfinale konference AFC

New England : Jacksonville 31:20
Indianapolis : San Diego (nedelja)

New England Patriotsi so z zmago 31:20 nad Jacksonville Jaguarsi v polfinalu konference AFC slavili še 17. v sezoni. Zvezda večera pa kdo drug kot njihov podajalec Tom Brady , od njegovih 28 podaj jih je bilo uspešnih kar 26, skupno je vrgel za 262 jardov ter tri touchdowne. V drugi četrtini so s touchdownoma Benjamina Watsona in Laurencea Maroneya Patsi povedli z 14:7, a so gostje še pred koncem polčasa prišli do izenačenja, ko je po igri preko celega igrišča zadnjo kratko podajo Davida Garrarda za touchdown ujel Ernest Wilford . V tretji četrtini so nogometaši New Englanda pokazali zakaj so letos najboljša ekipa, napadalna linija je še naprej Bradyju omogočala zanesljive podaje, eno od teh je za touchdown ujel Wes Welker , obramba pa je zaustavila napad Jaguarjev na čelu z njihovim podajalcem Gerrardom. Piko na i so postavili v zadnji četrtini, ko je Watson ujel svoj drugi touchdown na tekmi, obramba New Englanda je nekaj minut pred koncem prestregla Gerrardovo podajo, gostom so v drugem polčasu dovolili le dva prosta strela. Za končnih 31:20 pa je le malo prispeval prvi lovilec New Englanda Randy Moss , z eno samo ulovljeno žogo to res ni bil njegov večer.

Prodor Ryana Granta na polfinalnem srečanju med Green Bayem in Seattlom. © Action Images

 


 

Liga NFL, polfinale konference NFC

Green Bay : Seattle 42:20
Dallas : NY Giants (nedelja)

Na prvi polfinalni tekmi konference NFC so Green Bay Packersi pričakovano premagali Seattle Seahawkse in se s končnim rezultatom 42:20 prvič po enajstih letih uvrstili v finale konference. Srečanje se je sicer zanje začelo zelo slabo, saj so Seahawksi po petih minutah vodili že s 14:0, Matt Hasselback je podal za touchdown Bobbyju Engramu in MVP-ju izpred dveh let Shaunu Alesxandru . Green Bay je stvari na svoje mesto postavil že v nadaljevanju prve četrtine, ko so s snegom začeli padati še njihovi touchdowni. Napad Packersov sta vodila veteran Brett Favre s tremi podajami za touchdown ter tekač Ryan Grant , tudi on je do konca tekme dosegel tri touchdowne. Gostitelji so tako ob polčasu vodili že z 28:17, v drugem delu igre pa dosegli še dva touchdowna, na drugi strani so igralci Seattle po uvodnih dveh touchdownih v nadaljevanju prišli le še do šestih točk z dveh prostih strelov. Podatek, ki govori o premoči Packersov: osvojili so 402 jarda, Seahawksi vsega 200 jardov. Favre je vrgel 174 jardov in je zdaj drugi igralec v zgodovini lige NFL s preko 5000 podanimi jardi, v tej statistični kategoriji še naprej vodi Joe Montana . Favre je po srečanju namignil, da bo najverjetneje igral še eno sezono.

New England bo v finalu konference AFC zaigral proti boljšemu iz nedeljskega dvoboja med aktualnimi prvaki Indianapolisom in San Diegom . Green Bay pa v finalu konference NFC čaka zmagovalca druge nedeljske tekme med Dallasom in New York Giantsi .


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.