Šport
15 ogledov

Suvereni Patriotsi in Packersi

Žurnal24 main
New England in Green Bay sta se na sobotnih konferenčnih polfinalnih srečanjih lige NFL veselila zmag nad Jacksonvilleom in Seattlom, napredovala v konferenčni finale in sta le še korak od Superbowla XLII.
 

Liga NFL, polfinale konference AFC

New England : Jacksonville 31:20
Indianapolis : San Diego (nedelja)

New England Patriotsi so z zmago 31:20 nad Jacksonville Jaguarsi v polfinalu konference AFC slavili še 17. v sezoni. Zvezda večera pa kdo drug kot njihov podajalec Tom Brady , od njegovih 28 podaj jih je bilo uspešnih kar 26, skupno je vrgel za 262 jardov ter tri touchdowne. V drugi četrtini so s touchdownoma Benjamina Watsona in Laurencea Maroneya Patsi povedli z 14:7, a so gostje še pred koncem polčasa prišli do izenačenja, ko je po igri preko celega igrišča zadnjo kratko podajo Davida Garrarda za touchdown ujel Ernest Wilford . V tretji četrtini so nogometaši New Englanda pokazali zakaj so letos najboljša ekipa, napadalna linija je še naprej Bradyju omogočala zanesljive podaje, eno od teh je za touchdown ujel Wes Welker , obramba pa je zaustavila napad Jaguarjev na čelu z njihovim podajalcem Gerrardom. Piko na i so postavili v zadnji četrtini, ko je Watson ujel svoj drugi touchdown na tekmi, obramba New Englanda je nekaj minut pred koncem prestregla Gerrardovo podajo, gostom so v drugem polčasu dovolili le dva prosta strela. Za končnih 31:20 pa je le malo prispeval prvi lovilec New Englanda Randy Moss , z eno samo ulovljeno žogo to res ni bil njegov večer.

Prodor Ryana Granta na polfinalnem srečanju med Green Bayem in Seattlom. © Action Images

 


 

Liga NFL, polfinale konference NFC

Green Bay : Seattle 42:20
Dallas : NY Giants (nedelja)

Na prvi polfinalni tekmi konference NFC so Green Bay Packersi pričakovano premagali Seattle Seahawkse in se s končnim rezultatom 42:20 prvič po enajstih letih uvrstili v finale konference. Srečanje se je sicer zanje začelo zelo slabo, saj so Seahawksi po petih minutah vodili že s 14:0, Matt Hasselback je podal za touchdown Bobbyju Engramu in MVP-ju izpred dveh let Shaunu Alesxandru . Green Bay je stvari na svoje mesto postavil že v nadaljevanju prve četrtine, ko so s snegom začeli padati še njihovi touchdowni. Napad Packersov sta vodila veteran Brett Favre s tremi podajami za touchdown ter tekač Ryan Grant , tudi on je do konca tekme dosegel tri touchdowne. Gostitelji so tako ob polčasu vodili že z 28:17, v drugem delu igre pa dosegli še dva touchdowna, na drugi strani so igralci Seattle po uvodnih dveh touchdownih v nadaljevanju prišli le še do šestih točk z dveh prostih strelov. Podatek, ki govori o premoči Packersov: osvojili so 402 jarda, Seahawksi vsega 200 jardov. Favre je vrgel 174 jardov in je zdaj drugi igralec v zgodovini lige NFL s preko 5000 podanimi jardi, v tej statistični kategoriji še naprej vodi Joe Montana . Favre je po srečanju namignil, da bo najverjetneje igral še eno sezono.

New England bo v finalu konference AFC zaigral proti boljšemu iz nedeljskega dvoboja med aktualnimi prvaki Indianapolisom in San Diegom . Green Bay pa v finalu konference NFC čaka zmagovalca druge nedeljske tekme med Dallasom in New York Giantsi .


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.