Švedi na Ačimovićev način do zmage

Foto: Profimedia
Ola Toivonen je za zmago Švedske zadel s polovice igrišča.
Oglej si celoten članek

Se še spominjate zadetka, ki ga je slovenski reprezentant Mile Ačimović dosegel proti Ukrajini v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2000? Nekaj podobnega je zdaj usplo članu švedske izbrane vrste Oli Toivonenu, Švedi pa so se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo razveselili zmage z 2:1 proti Franciji.

Gostje so sicer povedli v 37. minuti po zadetku Olivierja Girouda, ta je dosegel že svoj 27. zadetek v dresu galskih petelinov,še pred polčasom je izenačil Jimmy Durmaz. Odločilni trenutek se je zgodil v 93. minuti, ko je po hudi napaki Huga Llorisa, ta je stekel iz vrat in nato slabo brcnil žogo, s sredine igrišča prazna vrata zadel Toivonen.

Nogometaš, ki si kruh sicer že nekaj let služi v Franciji, trenutno je član Toulousa, je tako Švedski prinesel pomembne tri točke (2:1) in skok na prvo mesto lestvice v skupini A. Obe reprezentanci sta doslej zbrali 13 točk, tretja Nizozemska jih ima deset.

Toivonenov zadetek je seveda požel veliko pozornosti, a nekaj si je vsekakor zasluži tudi gol Girouda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.