Šport > Nogomet
54 ogledov

Švedi na Ačimovićev način do zmage

Ola Toivonen
Ola Toivonen je za zmago Švedske zadel s polovice igrišča.

Se še spominjate zadetka, ki ga je slovenski reprezentant Mile Ačimović dosegel proti Ukrajini v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2000? Nekaj podobnega je zdaj usplo članu švedske izbrane vrste Oli Toivonenu, Švedi pa so se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo razveselili zmage z 2:1 proti Franciji.

Gostje so sicer povedli v 37. minuti po zadetku Olivierja Girouda, ta je dosegel že svoj 27. zadetek v dresu galskih petelinov,še pred polčasom je izenačil Jimmy Durmaz. Odločilni trenutek se je zgodil v 93. minuti, ko je po hudi napaki Huga Llorisa, ta je stekel iz vrat in nato slabo brcnil žogo, s sredine igrišča prazna vrata zadel Toivonen.

Nogometaš, ki si kruh sicer že nekaj let služi v Franciji, trenutno je član Toulousa, je tako Švedski prinesel pomembne tri točke (2:1) in skok na prvo mesto lestvice v skupini A. Obe reprezentanci sta doslej zbrali 13 točk, tretja Nizozemska jih ima deset.

Toivonenov zadetek je seveda požel veliko pozornosti, a nekaj si je vsekakor zasluži tudi gol Girouda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.