Švedski vratar je moral nastaviti zadnjico

Foto: Print Scrn:www.expressen.se
Foto: Print Scrn:www.expressen.se
Na torkovem treningu švedske reprezentance je moral rezervni vratar Johan Wiland zaradi slabe igre v 'pepčku' prestati malce nenavadno kazen.
Oglej si celoten članek

Johan Wiland je moral po tem, ko je bil najslabši posameznik v nogometašem priljubljeni igri 'pepčku', sleči hlače in pustiti reprezentančnim soigralcem, da so ga ciljali iz oddaljenosti 16 metrov. Ta ritual je sicer med nogometnimi moštvi dokaj razširjen, a Švedi so eni redkih, ki ga očitno prakticirajo z golo zadnjico. Na severu Evrope temu običaju pravijo 'gris' (prašič).

Posnetek, ki je našel pot na splet, je razjezil velik del švedske javnosti. "To je zelo neprimerno obnašanje. Naši nogometaši so vzor mnogim fantom in dekletom. Izgovor, da gre za športni ritual, po mojem mnenju v tem primeru ni na mestu," je dejanje obsodil Lars Arrhenius, predstavnik švedske Skupnosti za boj proti zlorabljanju.

"Vem, da to za mnoge izgleda kot mobing, a verjemite mi, tu ne gre za nikakršno zlorabljanje," pa je početje nogometašev branila švedska vratarska legenda Thomas Ravelli.

Švedska nogometna zveza je sicer poskušala preprečiti objavo posnetka na spletu, a pri tem več kot očitno ni bila uspešna.

Video s spletne strani Expressen.se:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.