Šport
32 ogledov

Švedski vratar je moral nastaviti zadnjico

Švedski vratar Print Scrn:www.expressen.se
Na torkovem treningu švedske reprezentance je moral rezervni vratar Johan Wiland zaradi slabe igre v 'pepčku' prestati malce nenavadno kazen.

Johan Wiland je moral po tem, ko je bil najslabši posameznik v nogometašem priljubljeni igri 'pepčku', sleči hlače in pustiti reprezentančnim soigralcem, da so ga ciljali iz oddaljenosti 16 metrov. Ta ritual je sicer med nogometnimi moštvi dokaj razširjen, a Švedi so eni redkih, ki ga očitno prakticirajo z golo zadnjico. Na severu Evrope temu običaju pravijo 'gris' (prašič).

Posnetek, ki je našel pot na splet, je razjezil velik del švedske javnosti. "To je zelo neprimerno obnašanje. Naši nogometaši so vzor mnogim fantom in dekletom. Izgovor, da gre za športni ritual, po mojem mnenju v tem primeru ni na mestu," je dejanje obsodil Lars Arrhenius, predstavnik švedske Skupnosti za boj proti zlorabljanju.

"Vem, da to za mnoge izgleda kot mobing, a verjemite mi, tu ne gre za nikakršno zlorabljanje," pa je početje nogometašev branila švedska vratarska legenda Thomas Ravelli.

Švedska nogometna zveza je sicer poskušala preprečiti objavo posnetka na spletu, a pri tem več kot očitno ni bila uspešna.

Video s spletne strani Expressen.se:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.