Šport > Nogomet
19 ogledov

Ibrahimović: "Zdaj razumem Mourinha"

milan ibrahimović liga prvakov Reuters
Bayern in Barcelona sta se zavihtela v polfinale nogometne Lige prvakov. Milan pa je besen na sodnika zaradi sporno dosojene 11-metrovke proti Kataloncem.

Derbi gigantov v četrtfinalu Lige prvakov je zaznamovala zmaga Barcelone nad Milanom s 3:1 in za mnoge sporna 11-metrovka, ki jo je nizozemski sodnik Bjorn Kuipers zapiskal po posredovanju Alessandra Neste nad Sergiem Busquetsom, ki si ga lahko ogledate TUKAJLE.

"Barcelona ne potrebuje takšnih stvari, saj je najboljše moštvo na svetu,"
se je po srečanju pridušal Milanov napadalec Zlatan Ibrahimović: "Zdaj razumem Joséja Mourinha, ko govori, kaj se zgodi, ko prideš sem (na Nou Camp, op. a.). Vse bolj ga razumem." Tudi Massimiliano Allegri je bil začuden nad Dančevo odločitvijo: "Pri prvi 11-metrovki smo napravili napako. Pri drugi pa se je sodnik odločil mnogo prezgodaj." "Vedeli smo, da je Barcelona najboljše moštvo. Dobro smo začeli, a v drugem polčasu je bila Barça kakovostnejša. Na drugi tekmi bi lahko sicer storili malo več, ampak skupaj na dveh tekmah pa ne vem, ali bi še lahko storili veliko več," je priznal Milanov vezist Massimo Ambrosini.

 

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Pep Guardiola, trener Barcelone, je dogodek videl drugače: "Videl sem posnetka obeh situacij. Bili sta čisti 11-metrovki. Ibrahimović bi se rad spoprijateljil z Mourinhem, mi pa smo petič zapored v polfinalu. Govorimo na igrišču. Zaslužili smo si polfinale. Navsezadnje smo imeli 21 strelov na gol." Barcelono v polfinalu čaka ali Chelsea ali Benfica: "Nimam ljubše izbire. Proti obema tekmecema bo težko."

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Lionel Messi je z dvema zadetkoma postavil novi strelski rekord v Ligi prvakov. Skupaj je namreč v letošnji sezoni zabil že 14 golov. Dva več od prejšnjega rekorda, ki ga je v prejšnji sezoni postavil sam. Ruudu van Nistelrooyu, tedaj nogometašu Manchester Uniteda, pa je 12 golov v sezoni LP uspelo zabiti leta 2003. Skupaj je v letošnji sezoni Messi že pri 58 golih. Proti Milanu pa je postal tudi najmlajši nogometaš, ki je v LP dosegel več kot 50 golov, in sicer 51.

Komentarjev 1
  • sonejigary 08:37 05.april 2012.

    Ibra, ti nikoli nisi nič razumel in verjetno nikoli ne boš ! lol:)