Šport > Nogomet
24 ogledov

Barça tudi s pomočjo sodnika prek Milana

Lionel Messi Zlatan Ibrahimović
1/21
Reuters
Barcelona in Bayern München sta prva polfinalista letošnje Lige prvakov. Katalonci so tudi s pomočjo sodnika izločili Milan, potem ko so povratno srečanje dobili s 3:1. Bavarci so na Allianz Areni Marseille znova odpravili z 2:0 in napredovali s skupnim izidom 4:0.

Znana sta prva polfinalista nogometne Lige prvakov. To sta branilka naslova Barcelona in Bayern. Barcelona, ki se je na prvi četrtfinalni tekmi v gosteh z Milanom razšla z 0:0, je v torek  pred domačimi navijači na povratnem obračunu slavila s 3:1 (2:1). Bayern, ki je že v gosteh slavil z 2:0, pa je premagal Marseille prav tako z 2:0 (2:0).

Derbi četrtfinala na barcelonskem stadionu Camp Nou ni razočaral. Razburljivih dogodkov je bilo znova obilo. Že v 11. minuti je Barcelona, ki se bo v polfinalu pomerila z boljšim iz dvoboja med Benfico in Chelseajem (Londončani so prvi obračun v gosteh dobili z 1:0), povedla, potem ko je Luca Antonini v kazenskem prodoru s hrbta zrušil Lionela Messija. Argentinski velemojster je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen in postal najmlajši nogometaš v zgodovini Lige prvakov z najmanj 50 doseženimi zadetki v tem tekmovanju.

Italijani so svoje navijače razveselili v 32. minuti, ko je po lepi podaji Zlatana Ibrahimovića izenačil Antonio Nocerino, toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Še pred koncem polčasa je Barcelona, ki je znova imela vajeti v svojih rokah, imela še kar nekaj priložnosti in bi lahko že prej odločila polfinalista, znova prišla do strela iz bele točke. Alessandro Nesta je namreč v 41. minuti v kazenskem prostoru za majico vlekel Sergia Busquetsa, ta je padel, sodnik pa je dosodil zelo sporno enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo v zadetek pretvoril Messi.

Uvod drugega polčasa je bil prav tako zelo dinamičen, priložnosti so si sledile na obeh straneh, v 53. minuti pa je bila usoda Milana bolj ali manj zapečatena. Messi je z roba kazenskega prostora ustrelil proti vratom, žoga se je od Philippa Mexesa odbila točno do Andresa Inieste, ki je nato nekoliko z leve strani žogo rutinirano poslal v nasprotni kot Milanovih vrat. V 69. minuti se je Thiago Alcantara po Messijevi podaji znašel sam pred Cristianom Abbiatijem, vendar žogo poslal malo mimo gola, tudi do konca tekme je bila Barça tista, ki je bila bližje novemu zadetku, medtem ko Milanu ni uspelo praktično nič več.

Olić le še potrdil polfinale

Za razliko od dvoboja med Barcelono in Milanom pa je bil polfinalist praktično že znan v drugem dvoboju med Bayernom in Marseillom. Bavarci, ki bodo v polfinalu bržčas igrali z madridskim Realom (ta bo v sredo doma branil prednost 3:0 s prve tekme proti Apoelu iz Nikozije), so že prvo tekmo dobili z 2:0, tokrat pa so pred domačimi navijači dva gola zabili že v prvem polčasu, prejeli pa ga niso.

Obakrat se je med strelce vpisal Ivica Olić. Prvič je hrvaški reprezentant zadel v 13. minuti, ko je izkoristil podajo izjemno razpoloženega Francka Riberyja, drugič pa v 37. minuti, ko se je dobro znašel po podaji Davida Alabe. Bavarci so sicer po 45 minutah povsem zasluženo vodili z dvema goloma naskoka, saj je bil vratar Olympiqua Steve Mandanda še večkrat na preizkušnji.

V nadaljevanju so pričakovano več "želje" pokazali tudi Francozi, ki so se pošteno borili do konca, toda Bavarci, ki so šele v 75. minuti na igrišče poslali prvega strelca Maria Gomeza, jim niso pustili preblizu. Žogo so skušali čim več držati v svoji posesti in s tem dodatno nadzorovati potek praktično dobljenega dvoboja. To jim je sicer le delno uspelo, a zanje je bilo najpomembneje, da so mrežo ohranili nedotaknjeno in se zanesljivo veselili uvrstitve med elitno četverico.

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Barcelona : AC Milan 3:1 (2:1) /0:0/
Messi (11, 41 oba/11-m), Iniesta (53); Nocerino (32)

Bayern München : Marseille 2:0 (2:0) /2:0/
Olić (13, 37)

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.