Šport > Nogomet
39 ogledov

Ibra: Imam se za Balkanca

ibrahimović milan EPA
Švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je pred sredino prijateljsko tekmo proti Hrvaški dotaknil tudi svojih korenin, ki segajo na območje nekdanje države.

"Nikoli me nihče ni vprašal o igranju za Hrvaško ali BiH, rojen sem na Švedskem in sem 10-odstotni Šved. Imam se za Balkanca, doma govorim materni jezik. Mama je Hrvatica, oče Bosanec, ohranil sem ta temperament in mentaliteto in tega ne morem skriti," je pred prijateljsko tekmo v Zagrebu med drugim na tiskovni konferenci dejal Zlatan Ibrahimović. "V Zagrebu sem drugič. Prvič sem bil v kvalifikacijah, toda nisem mogel igrati. Poznam hrvaške igralce, veliko je talentiranih, a moram izpostaviti Modrića. On mi je najbolj všeč. Hrvaška je vrhunska reprezentanca, ena od najboljših na svetu. Sicer pa poglejte samo lestvico Fife," je našim južnim sosedom na dušo popihal napadalec Milana.

Ibrahimović je zaradi kazni, ko je na srečanju proti Napoliju udaril nasprotnega igralca in si prislužil izključitev, sicer izpustil zadnji prvenstveni obračun proti Juventusu (1:1). "Občasno se odzovem čustveno. Udaril sem ga in izpadel idiot. Občasno pač izpadete kot idiot, čeprav tega ne želite," je pristavil Ibra, ki bo zagotovo eden najmočnejših švedskih adutov proti Hrvatom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.