''Svetovali so mi, naj zapustim Peking''

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški atlet Justin Gatlin, lastnik letošnjega najboljšega izida na svetu v teku na 100 metrov (9,74), v soboto ne bo nastopil na mitingu v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak iz Aten je dopotoval na Kitajsko, a so mu prireditelji tekmovanja sporočili, da ni zaželen. Gatlin je takoj po prihodu organizatorjem sporočil, da ima nekaj težav s poškodovano stegensko mišico in da ni stoodstotno prepričan, da bo lahko nastopil, a po ponedeljkovem treningu je nastop vendarle potrdil. Toda že naslednji dan je doživel razočaranje.

"Do mene niso pokazali nikakršnega spoštovanja. Niso mi sicer rekli, da ne smem nastopiti, ampak so mi le svetovali, da je bolje, če Peking čim prej zapustim. S tem so me praktično izključili s tekmovanja," je dejal Američan, ki je bil v svoji karieri dvakrat kaznovan, ker si je pomagal z dopingom.

Po besedah njegovega managerja si bo moral ameriški sprinter sam plačati stroške potovanja in namestitve v višini 12.000 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.