Šport
12 ogledov

''Svetovali so mi, naj zapustim Peking''

justin gatlin EPA
Ameriški atlet Justin Gatlin, lastnik letošnjega najboljšega izida na svetu v teku na 100 metrov (9,74), v soboto ne bo nastopil na mitingu v Pekingu.

Olimpijski prvak iz Aten je dopotoval na Kitajsko, a so mu prireditelji tekmovanja sporočili, da ni zaželen. Gatlin je takoj po prihodu organizatorjem sporočil, da ima nekaj težav s poškodovano stegensko mišico in da ni stoodstotno prepričan, da bo lahko nastopil, a po ponedeljkovem treningu je nastop vendarle potrdil. Toda že naslednji dan je doživel razočaranje.

"Do mene niso pokazali nikakršnega spoštovanja. Niso mi sicer rekli, da ne smem nastopiti, ampak so mi le svetovali, da je bolje, če Peking čim prej zapustim. S tem so me praktično izključili s tekmovanja," je dejal Američan, ki je bil v svoji karieri dvakrat kaznovan, ker si je pomagal z dopingom.

Po besedah njegovega managerja si bo moral ameriški sprinter sam plačati stroške potovanja in namestitve v višini 12.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.