Svetovni rekord 16-letne Yejeve

Foto: Reuters Shiwen Ye Foto: Reuters Shiwen Ye Foto: Reuters Shiwen Ye Foto: Reuters Shiwen Ye Foto: Reuters Shiwen Ye Foto: Reuters Shiwen Ye
Prvi dan olimpijskih iger je zasijala komaj 16-letna Shiwen Ye. Z zmago na 400 metrov mešano je napovedala blestečo prihodnost.
Oglej si celoten članek

Mlada Kitajka je v Londonu za skoraj tri sekunde premagala drugo Američanko Elizabeth Beisel in naslovu svetovne prvakinje iz minulega leta na 200 metrov mešano tako dodala olimpijsko lovoriko na enkrat daljši razdalji. Na 400 metrov je bila lani že peta, a ji je boljše rezultate preprečila bolezen. Tokrat je zanesljivo, za sekundo in dve stotinki, popravila štiri leta star svetovni rekord, ki ga je na olimpijskih igrah v Pekingu postavila Avstralka Stephanie Rice.

Shiwen Ye je zadnjih 50 metrov v prosti tehniki celo odplavala hitreje kot zmagovalec moške preizkušnje Ryan Lochte. Američan je za enako razdaljo porabil 29,1 sekundo časa, mlada Kitajka pa le 28,93 sekunde.

Yejeva, ki je prvega marca praznovala svoj 16. rojstni dan, je sicer začela trenirati plavanje na nasvet učiteljice v vrtcu, ki je opazila, da ima deklica velike roke, za glavni cilj pa si je pred časom postavila osvojitev zlate kolajne v Londonu. To je plavalki, ki rada prebira detektivske zgodbe in gleda televizijo, uspelo na prepričljiv način.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.