Šport
28 ogledov

Svetovni rekord 16-letne Yejeve

Shiwen Ye
1/6
Reuters
Prvi dan olimpijskih iger je zasijala komaj 16-letna Shiwen Ye. Z zmago na 400 metrov mešano je napovedala blestečo prihodnost.

Mlada Kitajka je v Londonu za skoraj tri sekunde premagala drugo Američanko Elizabeth Beisel in naslovu svetovne prvakinje iz minulega leta na 200 metrov mešano tako dodala olimpijsko lovoriko na enkrat daljši razdalji. Na 400 metrov je bila lani že peta, a ji je boljše rezultate preprečila bolezen. Tokrat je zanesljivo, za sekundo in dve stotinki, popravila štiri leta star svetovni rekord, ki ga je na olimpijskih igrah v Pekingu postavila Avstralka Stephanie Rice.

Shiwen Ye je zadnjih 50 metrov v prosti tehniki celo odplavala hitreje kot zmagovalec moške preizkušnje Ryan Lochte. Američan je za enako razdaljo porabil 29,1 sekundo časa, mlada Kitajka pa le 28,93 sekunde.

Yejeva, ki je prvega marca praznovala svoj 16. rojstni dan, je sicer začela trenirati plavanje na nasvet učiteljice v vrtcu, ki je opazila, da ima deklica velike roke, za glavni cilj pa si je pred časom postavila osvojitev zlate kolajne v Londonu. To je plavalki, ki rada prebira detektivske zgodbe in gleda televizijo, uspelo na prepričljiv način.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.