Svetovni rekord Nakamure

Foto: Žurnal24 Mai Nakamura je popravila dobrih šest let star rekord.
Japonski plavalki Mai Nakamura in Juko Nakaniši sta na odprtem plavalnem prvenstvu Japonske postavili svetovna rekorda na 200 m hrbtno in 200 m delfin.
Oglej si celoten članek

Japonska plavalka Mai Nakamura, bronasta z olimpijskih iger v Atenah 2004, je na odprtem prvenstvu Japonske v plavanju dosegla nov svetovni rekord na 200 m hrbtno. Nakamura je razdaljo zmogla v 2:03,24 minute in bila 38 stotink sekunde hitrejša kot Američanka Nathalie Coughlin pri starem rekordu, doseženem novembra 2001 v New Yorku.

"Plavala sem na svetovni rekord, kljub temu pa sem bila zelo presenečena, da mi je uspelo. Podobne načrte imam aprila na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre. Najboljši plavalci na svetu so namreč vse hitrejši in hitrejši in tudi sama se seveda trudim, da me ne prehitijo," je po rekordu povedala 25-letna plavalka.

V soboto pa je bil dosežen še drugi svetovni rekord. Juko Nakaniši, prav tako bronasta z olimpijskih iger v Atenah, je 200 m delfin preplavala v 2:03,12 sekunde in za 41 stotink izboljšala lani doseženo rekordno znamko Poljakinje Otylie Jedrzejczak.

Zelo dober dosežek je z 2:04,66 zabeležila tudi drugouvrščena Hanae Ito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.