Šport
12 ogledov

Svetovni rekord Nakamure

Mai Nakamura je popravila dobrih šest let star rekord. Žurnal24 main
Japonski plavalki Mai Nakamura in Juko Nakaniši sta na odprtem plavalnem prvenstvu Japonske postavili svetovna rekorda na 200 m hrbtno in 200 m delfin.

Japonska plavalka Mai Nakamura, bronasta z olimpijskih iger v Atenah 2004, je na odprtem prvenstvu Japonske v plavanju dosegla nov svetovni rekord na 200 m hrbtno. Nakamura je razdaljo zmogla v 2:03,24 minute in bila 38 stotink sekunde hitrejša kot Američanka Nathalie Coughlin pri starem rekordu, doseženem novembra 2001 v New Yorku.

"Plavala sem na svetovni rekord, kljub temu pa sem bila zelo presenečena, da mi je uspelo. Podobne načrte imam aprila na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre. Najboljši plavalci na svetu so namreč vse hitrejši in hitrejši in tudi sama se seveda trudim, da me ne prehitijo," je po rekordu povedala 25-letna plavalka.

V soboto pa je bil dosežen še drugi svetovni rekord. Juko Nakaniši, prav tako bronasta z olimpijskih iger v Atenah, je 200 m delfin preplavala v 2:03,12 sekunde in za 41 stotink izboljšala lani doseženo rekordno znamko Poljakinje Otylie Jedrzejczak.

Zelo dober dosežek je z 2:04,66 zabeležila tudi drugouvrščena Hanae Ito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.