Ta slovenski fantič je v nekaj letih postal globalna superzvezda

Foto: Print Screen luka dončić
V kina prihaja dokumentarni film o enem od najbolj ambicioznih in uspešnih športnih projektov v samostojni Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Ob 25. obletnici Šolske košarkarkse lige (ŠKL) je izšel dokumentarni film ŠKL - Šport tisočerih obrazov, v katerem nastopajo številni sousvarjalci enega največjih državnih športnih projektov za osnovnošolce in srednješolce.

V okviru ŠKL-ja so se med drugimi kalili Jaka Lakovič, Primož Brezec, Boštjan Nachbar, Sašo Ožbolt, Uroš Slokar in bratje Lorbek, v odbojki pa je že takrat blestel sedanji reprezentančni kapetan Tine Urnaut. Projekt, ki je stremel k povezovanju šolskih in obšolskih dejavnosti, je pomenil odskočno desko tudi za novinarje, snemalce, fotografe in druge ustvarjalce medijskih vsebin.

V arhivu televizijskih oddaj, ki so jih v četrt stoletni zgodovini posneli več kot 800, so nastopil številni znani slovenski športniki, ob očetu Saši Dončiću pa se je pojavil tudi rosno mladi Luka Dončić, danes eden največjih zvezdnikov lige NBA in prvi favorit za priznanje novinec leta.

Foto: Print Screen luka dončić

V filmu nastopajo družina Dončić, Dragić in Čeferin, Jaka Lakovič, Jan Oblak, Dirk Nowitzki, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Sašo Ožbolt, Sani Bečirovič, Brigita Bukovec, Tina Maze, Vid Kavtičnik, Hedo Turkoglu, Ibrahim Kutluay.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:54 18. April 2019.

    ŠKL se po 25 letih tudi poslavlja. Prav bi bilo, da bi športnik, ki mu je v karieri uspelo, del …

  • 01:40 18. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.