Šport > Košarka
5002 ogledov

Ta slovenski fantič je v nekaj letih postal globalna superzvezda

luka dončić Print Screen
V kina prihaja dokumentarni film o enem od najbolj ambicioznih in uspešnih športnih projektov v samostojni Sloveniji.

Ob 25. obletnici Šolske košarkarkse lige (ŠKL) je izšel dokumentarni film ŠKL - Šport tisočerih obrazov, v katerem nastopajo številni sousvarjalci enega največjih državnih športnih projektov za osnovnošolce in srednješolce.

V okviru ŠKL-ja so se med drugimi kalili Jaka Lakovič, Primož Brezec, Boštjan Nachbar, Sašo Ožbolt, Uroš Slokar in bratje Lorbek, v odbojki pa je že takrat blestel sedanji reprezentančni kapetan Tine Urnaut. Projekt, ki je stremel k povezovanju šolskih in obšolskih dejavnosti, je pomenil odskočno desko tudi za novinarje, snemalce, fotografe in druge ustvarjalce medijskih vsebin.

V arhivu televizijskih oddaj, ki so jih v četrt stoletni zgodovini posneli več kot 800, so nastopil številni znani slovenski športniki, ob očetu Saši Dončiću pa se je pojavil tudi rosno mladi Luka Dončić, danes eden največjih zvezdnikov lige NBA in prvi favorit za priznanje novinec leta.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

V filmu nastopajo družina Dončić, Dragić in Čeferin, Jaka Lakovič, Jan Oblak, Dirk Nowitzki, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Sašo Ožbolt, Sani Bečirovič, Brigita Bukovec, Tina Maze, Vid Kavtičnik, Hedo Turkoglu, Ibrahim Kutluay.

Komentarjev 2
  • softundsicher 06:54 18.april 2019.

    ŠKL se po 25 letih tudi poslavlja. Prav bi bilo, da bi športnik, ki mu je v karieri uspelo, del prihodkov "vrnil" v razvoj mladih. Pa naj bo to matični klub, ŠKL ali pa kupi nov koš v rojstnem kraju. ...prikaži več Nekateri športniki to z veseljem počnejo, drugi pač ne.

  • Avatar Zarsianna
    Zarsianna 01:40 18.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top