Tadej Valjavec odhaja v Francijo

Tadej Valjavec bo naslednji dve leti kolesaril za francosko moštvo Ag2r Prevoyance. Pogodba z italijanskim Lamprejem mu poteče konec tega leta.
Oglej si celoten članek

Prve stike z eno od najboljših francoskih ekip je 30-letni Besničan navezal po letošnjem Touru, ko je bil kar precej jezen na svoje pomočnike v Lampreju. "Veselim se, da bom zamenjal okolje. Francozi so mi ponudili najboljše pogoje," je v teh za kolesarstvo težkih časih pojasnil Tadej Valjavec. Uradne pogodbe, ki bo začela veljati 1. januarja 2008, sicer še ni podpisal, večino podrobnosti pa je z novimi delodajalci že uskladil.

Na Tour verjetno tudi prihodnje leto © EPA

 
"Ekipa mi je všeč, v njej so tudi nekateri moji prijatelji, s katerimi smo bili skupaj že v Phonaku in Fassi Bortolo," je ocenil ekipo, v kateri je prvi zvezdnik Christophe Moreau, a Francoz je že napovedal upokojitev. Valjevec je pri Lampreju zdržal vsega eno sezono, Ag2r Prevoyance pa bo njegov šesti klub v karieri. Do konca sezone ga čaka še nekaj dirk, svetovno prvenstvo konec septembra v nemškem Stuttgartu pa mu zaradi utrujenosti ne diši preveč.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.