Šport
0 ogledov

Tadej Valjavec odhaja v Francijo

Tadej Valjavec bo naslednji dve leti kolesaril za francosko moštvo Ag2r Prevoyance. Pogodba z italijanskim Lamprejem mu poteče konec tega leta.

Prve stike z eno od najboljših francoskih ekip je 30-letni Besničan navezal po letošnjem Touru, ko je bil kar precej jezen na svoje pomočnike v Lampreju. "Veselim se, da bom zamenjal okolje. Francozi so mi ponudili najboljše pogoje," je v teh za kolesarstvo težkih časih pojasnil Tadej Valjavec. Uradne pogodbe, ki bo začela veljati 1. januarja 2008, sicer še ni podpisal, večino podrobnosti pa je z novimi delodajalci že uskladil.

valjavec_tour

Na Tour verjetno tudi prihodnje leto © EPA

 
"Ekipa mi je všeč, v njej so tudi nekateri moji prijatelji, s katerimi smo bili skupaj že v Phonaku in Fassi Bortolo," je ocenil ekipo, v kateri je prvi zvezdnik Christophe Moreau, a Francoz je že napovedal upokojitev. Valjevec je pri Lampreju zdržal vsega eno sezono, Ag2r Prevoyance pa bo njegov šesti klub v karieri. Do konca sezone ga čaka še nekaj dirk, svetovno prvenstvo konec septembra v nemškem Stuttgartu pa mu zaradi utrujenosti ne diši preveč.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.