Tadić pokopal vrage, Sánchez pa lončarje

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Arsenala so s slavjem proti Stoku (3:0) skočili na peto mesto lestvice. Southampton je z zasluženo zmago na Old Traffordu (0:1) na tretjem mestu prehitel Manchester United.
Oglej si celoten članek

Rdeči vragi nadaljujejo z nizanjem bledih predstav, tokrat so doma povsem zasluženo klonili proti Southamptonu (0:1), ki je varovance Louisa van Gaala tako prehitel na tretjem mestu. Manchester United v celotnem dvoboju ni niti enkrat sprožil v okvir vrat.

Prvi polčas je bil prava uspavanka, v katerem nismo videli nobene stoodstotne priložnosti. United je imel na začetku terensko premoč, ki pa jo ni znal nadgraditi in Fraser Forster v golu svetnikov ni imel praktično nobenega dela.

V drugem polčasu se je slika na zelenici spremenila. Svetniki so postajali vse bolj pogumni, za kar so bili nagrajeni v 69. minuti. Dušan Tadić je zaposlil Graziana Pellèja, ta je zadel vratnico, žoga pa se je odbila nazaj do Tadića, ki je ohranil mirnost in matiral nemočnega Davida de Geo. Vragi so skušali pritisniti, dvakrat se je v obetavni situaciji znašel Juan Mata, a tudi zaključni nalet ni obrodil sadov.

Arsenal skočil na peto mesto

Nogometaši Arsenala so se z zmago proti Stoke Cityju (3:0) zavihteli na peto mesto Premier lige. Večino dela so varovanci Arsèna Wengerja opravili že v prvem polčasu, v drugem pa so še nadgradili prednost.

Že v prvih minutah je bil vratar lončarjev Asmir Begović na preizkušnjah, ko sta poskušala Tomaš Rosicky in Alexis Sánchez. Arsenal je začetni pritisk unovčil v šesti minuti, ko je predložek Sáncheza v mrežo pospravil branilec Laurent Koscielny. Topničarji so prevladovali skozi celoten prvi polčas in so v 33. minuti podvojili naskok, ko je z zvitim strelom zadel najboljši igralec tekme - Sánchez. 

Nekdanji član Udineseja in Barcelone je v prvih minutah nadaljevanja dokončno odločil srečanje. Prosti strel z roba kazenskega prostora je poslal skozi živi zid gostov in povišal prednost Londončanov. Domačini so imeli v drugem polčasu še nekaj priložnosti, blizu gola je Santi Cazorla. Dobra novica za Wengerja je bil tudi povratek Mesuta Özila, ki je zaigral prvič po poškodbi v oktobru. V zaključku tekme bi lahko zadel tudi Theo Walcott, a je v dvoboju ena na ena z vratarjem streljal slabo.

Premier league, 21. kolo:

Sunderland : Liverpool 0:1 (0:1)
Marković 9.
RK: Bridcutt (Sunderland) 49.

WBA : Hull City 1:0 (0:0)
Berahino 78.

Burnley : QPR 2:1 (2:1)
Arfield 12., Ings 37.; Austin 33./11m

Swansea City : West Ham United 1:1 (0:1)
Gomis 74.; Carroll 43.

Chelsea : Newcastle United 2:0 (1:0)
Oscar 43., Costa 59.
Vučkić (Newcastle) je bil na klopi.

Leicester City : Aston Villa 1:0 (1:0)
Konchesky 45.
RK: James (Leicester) 93.; Clark (Villa) 94.

Everton : Manchester City 1:1 (0:0)
Naismith 78.; Fernandinho 74.

Crystal Palace : Tottenham Hotspur 2:1 (0:0)
Gayle 69./11m, Puncheon 80.; Kane 49.

Arsenal : Stoke City 3:0 (2:0)
Koscielny 6., Sánchez 33., 49.

Manchester United : Southampton 0:1 (0:0)
Tadić 69.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.