Država bogato nagradila olimpijsko podprvakinjo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Turkmenistan se je na OI v Tokiu veselil prve olimpijske medalje v zgodovini države.
Oglej si celoten članek

Turkmenistanska dvigovalka uteži Polina Gurjejeva je svoji državi v Tokiu priborila prvo olimpijsko odličje v zgodovini. Oblasti jo bodo za dosežek bogato nagradile. Dobila bo stanovanje, osebni avtomobil in 50.000 dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enaindvajsetletna športnica je v kategoriji do 59 kg osvojila srebrno odličje, edino za svojo državo in prvo v zgodovini.

Pred tem je strelec njen rojak Marat Nijazov sicer prav tako osvojil srebro, a to davnega leta 1960 v Rimu v okviru reprezentance Sovjetske zveze.

Uradni sprejem za športnico je vodil Serdar Berdimuhamedov, 39-letni sin vodje države Gurbangulija Berdimuhamedov. Športnici je izročil tri belo obarvane lesene skrinjice. V eni so bili ključi trisobnega stanovanja v prestolnici, v drugi ključi avtomobila lexus SUV, v tretji pa 50.000 dolarjev.

"Prisrčno vam čestitam za ta izjemen mejnik, ki priča o rasti neodvisnega Turkmenistana v mednarodnem športnem okolju," je ob tej priložnosti dejal Berdimuhamedov, ki ga številni že vidijo kot očetovega naslednika, in dodal, da je s svojim uspehom povečala slavo in ugled domovine in njenih prebivalcev.

"Kolajno posvečam predsedniku in prebivalcem Turkmenistana ob 30. obletnici neodvisnosti," pa je odvrnila športnica, po rodu Rusinja.

Turkmenistan je s plinom bogata država s šestimi milijona prebivalcev, ki se je leta 1991 osamosvojila.

Foto: Epa Polina Gurjejeva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.