Tako čustveno se je Boštjan Nachbar poslovil od nekdanjega soigralca

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pri komaj 53 letih nas je zapustil nekdanji udeleženec All-Star tekme ter najboljši šesti igralec lige.
Oglej si celoten članek

Tragična novica je ta vikend pretresla ZDA, saj je pri komaj 53 letih preminil nekdanji zvezdnik lige NBA, ki je leta 1994 celo nastopil na tekmi vseh zvezd, Clifford Robinson. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan.

Tragedija Pri komaj 53 letih preminil nekdanji zvezdnik lige NBA

Priljubljeni "Uncle Cliffy" ("Striček Cliffy") je v najmočnejšo ligo na svetu vstopil leta 1989, ko so ga na naboru izbrali Portland Trail Blazers. Tekom svoje 18-letne kariere je nosil dres petih različnih ekip, upokojil pa se je leta 2007 v dresu New Jersey Nets.

Prav tekom svojih zadnjih dveh sezon pa je bil klubski soigralec legendarnega slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja, katerega je izguba velikega prijatelja močno prizadela.

"Kako žalostno, žalostno leto... Nikoli ne bom pozabil, kako si me spodbujal, naj bom bolj samozavesten, ter mi ves čas ponavljal, naj ostanem zvest sam sebi. Izkušen soigralec, kakršnega bi si vsakdo želel. Počivaj v miru Striček Cliffy," je v čustveni objavi zapisal na Twitterju, nato pa delil še dve objavi.

Najprej je delil objavo Anthony Puccia, na kateri je bil posnetek enega izmed Robinsonovih zabijanj, Puccio pa je zapisal: "Lepi časi. Počivaj v miru Striček Cliffy." Nachbar je k objavi še dopisal: "Resnično lepi časi. Še zdaj se spominjam te akcije. Tako izvrsten soigralec. Počivaj v miru Cliffy."

Na koncu pa je eden izmed prvih "slovenskih NBA-jevcev" delil še objavo legendarnega soigralca Jasona Kidda, v kateri je ta izjemni organizator igre zapisal: "Radi te imamo Striček Cliffy. Zelo te bomo pogrešali. Počivaj v vsej svoji moči."

Nekdaj izjemnemu Cliffordu Robinsonu je sicer produktivnost tekom igranja za Mrežice močno padla, saj je tekom dveh sezon, ko je delil slačilnico z Nachbarjem, povprečno dosegal le 7 ter 4 točke na tekmo, a je predvsem s svojo prisotnostjo v slačilnici pustil globok vtis na soigralce, katere je izguba priljubljenega "Strička Cliffyja" tako močno prizadela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.