Šport > Košarka
532 ogledov

Tako čustveno se je Boštjan Nachbar poslovil od nekdanjega soigralca

Boštjan Nachbar in Clifford Robinson Reševalni pas/Twitter
Pri komaj 53 letih nas je zapustil nekdanji udeleženec All-Star tekme ter najboljši šesti igralec lige.

Tragična novica je ta vikend pretresla ZDA, saj je pri komaj 53 letih preminil nekdanji zvezdnik lige NBA, ki je leta 1994 celo nastopil na tekmi vseh zvezd, Clifford Robinson. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan.

sveča plamen Tragedija Šport Pri komaj 53 letih preminil nekdanji zvezdnik lige NBA

Priljubljeni "Uncle Cliffy" ("Striček Cliffy") je v najmočnejšo ligo na svetu vstopil leta 1989, ko so ga na naboru izbrali Portland Trail Blazers. Tekom svoje 18-letne kariere je nosil dres petih različnih ekip, upokojil pa se je leta 2007 v dresu New Jersey Nets.

Prav tekom svojih zadnjih dveh sezon pa je bil klubski soigralec legendarnega slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja, katerega je izguba velikega prijatelja močno prizadela.

"Kako žalostno, žalostno leto... Nikoli ne bom pozabil, kako si me spodbujal, naj bom bolj samozavesten, ter mi ves čas ponavljal, naj ostanem zvest sam sebi. Izkušen soigralec, kakršnega bi si vsakdo želel. Počivaj v miru Striček Cliffy," je v čustveni objavi zapisal na Twitterju, nato pa delil še dve objavi.

Najprej je delil objavo Anthony Puccia, na kateri je bil posnetek enega izmed Robinsonovih zabijanj, Puccio pa je zapisal: "Lepi časi. Počivaj v miru Striček Cliffy." Nachbar je k objavi še dopisal: "Resnično lepi časi. Še zdaj se spominjam te akcije. Tako izvrsten soigralec. Počivaj v miru Cliffy."

Na koncu pa je eden izmed prvih "slovenskih NBA-jevcev" delil še objavo legendarnega soigralca Jasona Kidda, v kateri je ta izjemni organizator igre zapisal: "Radi te imamo Striček Cliffy. Zelo te bomo pogrešali. Počivaj v vsej svoji moči."

Nekdaj izjemnemu Cliffordu Robinsonu je sicer produktivnost tekom igranja za Mrežice močno padla, saj je tekom dveh sezon, ko je delil slačilnico z Nachbarjem, povprečno dosegal le 7 ter 4 točke na tekmo, a je predvsem s svojo prisotnostjo v slačilnici pustil globok vtis na soigralce, katere je izguba priljubljenega "Strička Cliffyja" tako močno prizadela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice