Šport > Košarka
884 ogledov

Nachbar izpostavil Dončićev primanjkljaj: "Veličina se meri..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je po mnenju nekdanjega slovenskega reprezentant Boštjana Nachbarja nesporni košarkarski fenomen, kar pa ni zagotovilo, da se bo po kariernih dosežkih lahko meril z evropskimi predhodniki.

Luka Dončić je v manj kot dveh sezonah v ligi NBA že postal eden izmed kandidatov za najboljšega evropskega košarkarja vseh časov, a nekdanji vrhunski slovenski igralec Boštjan Nachbar opozarja, da je Dončića v tem hipu težko primerjati s preteklimi velikani evropske košarke, še posebej tistimi, ki so osvajali šampionske prstane.

Luka Dončić Preobrat Šport Grožnje Dončićevega šefa zalegle, liga NBA popustila

"Takšne napovedi so nehvaležne, vprašati se je treba, ali bo dosegel veličino Dirka Nowitzkega in tudi sam z Dallasom postal prvak NBA, ali bo dosegel vse, kar je v bogati karieri Pau Gasol, bo ponovil dosežke Tonyja Parkerja s San Antoniom. Na koncu se veličina igralca meri po zmagah," je v intervjuju za Nedelo opozoril nekdanji NBA-jevec, sicer velik podpornik in navijač slovenskega čudežnega dečka.

nachbar | Avtor: Instagram Instagram
"V zgodovini NBA je bilo veliko igralcev, ki so imeli statistično izjemne sezone, vendar se jih ne šteje med najboljše vseh časov. Štejejo lovorike. V isti sapi pa je treba povedati, da je Luka na dobri poti, da mu vse to uspe. Vendar je preuranjeno napovedovati, kako se bo končalo, veliko je dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, kako bo potekala njegova kariera. Ob sebi bo moral imeti pravo ekipo in soigralce, ne smejo pa ga ustaviti poškodbe in zunanji dejavniki, življenje zunaj igrišča, ki hote ali nehote nemalokrat zapletejo kariero vrhunskih športnikov. Na to, kako ga bo ocenjevala zgodovina, je treba še počakati, je pa brez dvoma najboljši igralec svoje generacije," je dodal Nachbar.

Spregovoril je tudi o odhodu nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Rada Trifunovića in kaj to pomeni za Dončićevo prihodnost v izbrani vrsti. "Luka Dončić zna delati le na najvišji ravni, to mu je treba omogočiti tudi v reprezentanci. Ob sebi mora imeti trenerja z vrhunskim razumevanjem igre, taktike in igralcev. Ob Luki mora biti samo vrhunski selektor, zame o tem ni dvoma," je povedal Nachbar. 

"Na to, kako ga bo ocenjevala zgodovina, je treba še počakati, je pa brez dvoma najboljši igralec svoje generacije."

Boštjan Nachbar

dončić jokić Že spet Šport Srbi so si prilastili Dončića, tako izgleda zadnja provokacija
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.