Šport > Košarka
1819 ogledov

Grožnje Dončićevega šefa zalegle, liga NBA popustila

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Vodstvo lige NBA je spremenilo prvotni odlok glede testiranja igralcev.

Po poročilih ameriških medijev so se v košarkarski ligi NBA odločili, da bodo lahko moštva testirala vse svoje igralce in predstavnike trenerskega štaba pred vrnitvijo na trening. Vodstvo lige je postavilo pogoj, da mora biti v zvezni državi, kjer moštvo igra, na voljo dovolj testov za preostalo populacijo, piše Francoska tiskovna agencija (AFP).

Vodstvo lige se je namreč odzvalo na grožnje nekaterih lastnikov moštev, med katerimi je bil v sredo najglasnejši lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, da brez zadostnega testiranja ne bodo odprli dvoran. Za Dallas sicer igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je trenutno v Sloveniji.

mark cuban | Avtor: Epa Epa

luka dončić Zaplet Šport Hladen tuš za Dončića, šef Dallasa je odločno proti

Liga je sprva prepovedala teste igralcev, ki ne kažejo simptomov okužbe z novim koronavirusom, zdaj pa bo ob zadostnem številu razpoložljivih testov to vendarle dovolila. Lokalne oblasti pa bodo morale ob tem priskrbeti pisni dokaz oziroma potrdilo, da testov ne bo zmanjkalo za zdravstvene delavce ter preostalo populacijo.

Potrdila so nazadnje pridobili pri moštvu Orlando Magic, ki v torek odpira vrata dvorane s potrebnimi zagotovili za testiranje igralcev. "Zagotovili so nam, da s tem ne bomo jemali testov tistim, ki jih potrebujejo, posebej zdravstvenim delavcem," so sporočili iz kluba.

V ligi NBA so trenirati začeli le pri Portlandu in Clevelandu, Igralci Toronta in Denverja, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, pa bodo po prilagojenem programu začeli vaditi v ponedeljek. Petnajst klubov je medtem že izrazilo skrb ob morebitnem odprtju dvoran in začetku procesa treningov.

dončić jokić Že spet Šport Srbi so si prilastili Dončića, tako izgleda zadnja provokacija
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.