Šport > Košarka
13680 ogledov

Hladen tuš za Dončića, šef Dallasa je odločno proti

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Moštva severnoameriške lige NBA so dobila zeleno luč za zagon individualnih treningov v njihovih dvoranah, a le v tistih zveznih državah, kjer so zvezne in lokalne oblasti sprostile ukrepe za omejevanje širitve koronavirusa. Prostori za trening bodo moštvom na voljo že od 8. maja.

Liga NBA je naredila prvi konkretnejši korak k nadaljevanju prekinjene sezone 2019/2020. V petek, 8 maja, se bodo širom države odprli prostori za vadbo, kjer bodo lahko košarkarji trenirali pod natančno določenimi pogoji.

luka dončić Nazaj na parketu Šport Odlične novice za ljubitelje lige NBA

Na parketu bodo lahko istočasno največ štirje košarkarji, medtem ko glavni trener in njegovi pomočniki ne bodo smeli aktivno sodelovati v procesu. Skupinska vadba ni dovoljena, prav tako pa je igralcem prepovedan obisk drugih javnih športnih institucij, fitnes centrov ali telovadnic.

Treningi bodo potekali individualno, soigralci pa se drug drugemu ne bodo smeli približati na manj kot 3,5 metra. Košarkarji bodo morali ves čas nositi zaščitne maske, sneli jih bodo lahko samo med  treningom. Vadbi bo lahko istočasno prisostvoval največ šest članov osebja.

Tveganje ostaja

Po skoraj dvomesečnem premoru zaradi pandemije koronavirusa je zagon aktivnosti vsekakor dobrodošla novica, vendar se nekateri generalni direktorji bojijo, da bi prehitro sproščanje ukrepov lahko imelo zelo resne posledice. Med prvimi je pomisleke izrazil šef Dallas Mavericks Marc Cuban, ki je za ameriške medije že napovedal, da Teksačani kljub odloku še nimajo namena odpirati svojih prostorov.

Luka Dončić in Trae Young Neverjetna številka Šport Liga izračunala: toliko testov bo potrebno, da se bo NBA sezona nadaljevala

"Težava je v tem, da ne moremo testirati ljudi, posledično pa ne moremo zagotoviti varnosti košarkarjev ali kogarkoli drugega. Četudi bi zadostili vsem preventivnim ukrepom, preprosto ni vredno. Še posebej ker naši košarkarji vzdržujejo formo z igranjem na prostem in drugimi oblikami vadbe. Po mojem mnenju nagrada ne odtehta tveganja," je dejal Cuban.

mark cuban | Avtor: Epa Epa

Pomisleke z njim delijo tudi številni drugi generalni direktorji. Nekatera moštva se zato glede določanja termina za ponovni zagon aktivnosti opirajo na svojo lastno presojo. Los Angeles Lakers naj bi košarkarje v dvorano spustili 16. maja, dva dni kasneje pa naj bi se odprl tudi objekt moštva Houston Rockets.

V petek, 8. maja, naj bi prostore odprli Cleveland Cavaliers, Portland Trail Blazers in Denver Nuggets. Ostala moštva, kar vključuje tudi Dallas Mavericks, še tehtajo svoje možnosti.

Dallas je v rednem delu odigral 67 tekem in zabeležil 40 zmag (40-27), kar ga je pred prekinitvijo sezone uvrščalo na sedmo mesto zahodne konference.

luka dončić Diskreditacija Šport Brezsramen napad na Dončića: "Raztrgal ga bom. Luka je skrajno precenjen."
 
Komentarjev 1
  • Avatar Cassilika
    Cassilika 00:55 08.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om