Šport > Košarka
4159 ogledov

Srbi so si prilastili Dončića, tako izgleda zadnja provokacija

dončić jokić Reševalni pas/Twitter Juancho, Dončić in Jokić.
Srbi izkoristijo vsako priložnost, da Luko Dončića označijo za svojega.

Srbski mediji ob vsaki priložnosti poudarjajo, da je Luka Dončić Slovenec srbskih korenin. Seveda ni skrivnost, da bi zvezdnika NBA moštva Dallas Mavericks radi videli v svoji državni reprezentanci, vendar Dončić ostaja zvest domovini.

Konec lanskega leta je v Srbiji močno odmevala zgodba spletnega portala Espreso.rs, v kateri so na podlagi pričevanja Lukovega sorodnika Dušana Dončića prišli do zaključka, da je najboljši slovenski košarkar v resnici Srb. "Za nas je Srb. Zelo pomembna reč je ta, da on ne more biti Slovenec, ker je bilo njegovemu dedku ime Srbobran. Tako da, nikakor ne more biti njihov," je dejal Dušan. 

Srbski novinarji so pri tem zanemarili Dončićeve korenine po materini strani, obenem pa so ignorirali dejstvo, da se je tudi njegov oče Saša Dončić rodil v Sloveniji.

luka dončić Zaplet Šport Hladen tuš za Dončića, šef Dallasa je odločno proti

O koreninah slovenskih košarkarjev je bilo prelitega ogromno črnila tudi po finalu EuroBasketa 2017, v katerem je slovenska reprezentanca premagala srbsko in osvojila zlato. Na tapeti sta se takrat znašla Dončić in Goran Dragić, dva aduta zmagovite reprezentance.

Srbi so provocirali tudi pred finalom lanskega odbojkarskega evropskega prvenstva, kamen spotike pa je bil slovenski reprezentant Dejan Vinčić. "Odvisno, koliko Srbov imate tokrat v ekipi?" je o možnostih naše izbrane vrste za osvojitev zlata dejal televizijski 
komentator Slobodan Šarenac.

Slovenija - Poljska Napoved maščevanja Šport Srbi že provocirajo Slovence: "Koliko Srbov imate tokrat v ekipi?"

Tokrat so Dončića za svojega vzeli novinarji srbskega Kurirja, ki so sicer v članku zapisali, da gre za Slovenca srbskih korenin, v naslovu pa so Luko povsem nedvoumno označili za Srba. Članek se opira na izjavo srbskega zvezdnika ulične košarke Dušana Buluta, ki je za idealna soigralca imenoval Dončića in Nikolo Jokića.

"Jokić, Bulut in Dončić? Kakšna bi bila to ekipa za 3x3 košarko? Je kdo boljši od treh Srbov?" so zapisali pri Kurirju. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 
Komentarjev 3
  • Avatar Andestessa
    Andestessa 00:53 10.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • ode 18:40 09.maj 2020.

    Saj tudi je Srbin. Tega niti ne skriva več - nasprotno. Njegova mama, sicer Slovenka, je bila le njiva, na kateri je zraslo Srbsko seme. Samo še debela ketna s pravoslavnim krstom okrog vratu mu manjka - po zgledu Arkana.

  • izRODEk 16:46 09.maj 2020.

    OK, preizkusimo: Luka, sin Srba ter matere Slovenke, da je Slovenec, ker je rojen v SLO. Nekdo drugi no-name-IĆ z istimi koreninami, kateri ne igra v NBA, pa je zgolj čefur. :DDD Luka ima slovensko državljanstvo. Ali se opredeljuje kot ...prikaži več Srb ali Slovenec menim, da je njegova stvar. Mimogrede, oče Luke je bil po navodilu novonacifašistične golazni, mednarodnega zločinca zoper človečnost ter narodnega izdajalca IJJ, pravnomočno dokazano nezakonito izbrisan. Toliko o narodnosti ter njene pripadnosti.