Šport > Košarka
2499 ogledov

Milič po 23 letih spet zabil čez avto

košarka Sani Boki Saša Despot
Nekdanji košarkarski zvezdnik je poustvaril trenutek izpred več kot dveh desetletij.

Letos mineva že 23 let, odkar je takrat komaj 17-letni Marko Milič na All Star tekmi v Tivoliju gledalce osupnil z nepozabno potezo. Mladi košarkar, takrat član Smelta Olimpije, je v okviru tekmovanja v zabijanju preskočil športno Hondo CRX in uspešno zabil, s tem pa utrdil svoj status vzhajajoče košarkarske zvezde in se čez noč izstrelil med najprepoznavnejše slovenske košarkaje.

košarka Sani Boki Nachbar: Šport "Evropski prvaki bi se morali tudi obnašati kot evropski prvaki"

Milič je pred tem preskočil tri fante, zatem še motor, nato se mu je porodila ideja o avtomobilu. "Preden sem poskusil, sem samo preveril, kje so v Tivoliju stranska vrata, da se hitro poberem iz dvorane, če slučajno padem," je dve desetletji kasneje priznal v pogovoru za RTV Slovenijo.

Na srečo se mu poskus ni ponesrečil, legendarno zabijanje pa je postalo del slovenske košarkarske folklore.

košarka Sani Boki Sani Šport Košarkarska legenda Sani Bečirović čustveno o spominih ...

Dobri dve desetletji kasneje je Milič na dogodku Košarkarska simfonija, s katerim sta karieri sklenila Sani Bečirović in Boštjan Nachbar, poustvaril enega svojih najodmevnejših trenutkov, a v precej manj spektakularnem slogu.

Leta 1995 je preskočil pravi avtomobil in žogo uspešno spravil skozi obroč, leta 2018 si je pomagal z avtomobilčkom in zgrešil. Na srečo mu je na pomoč priskočil Nachbar in poskrbel, da je bil Milič v drugo uspešnejši.

Boštjan Nachbar, Sani Bečirović Boki in Sani Šport Skupaj zlata, nato sovražnika, motivatorja, skupaj pri 'frizerjih', zdaj pa še slovo

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.