Šport > Košarka
943 ogledov

Toliko so iztržili za dres Luke Dončića

Dončić dres Twitter Dallas Mavericks
Mladi slovenski zvezdnik je prispeval kos opreme za dober namen.

Košarkarski dres Luke Dončića iz ekipe lige NBA Dallas Mavericks so sinoči na dražbi za Botrstvo prodali za 15.000 evrov. Mladi slovenski zvezdnik, ki se pripravlja na krstno sezono v severnoameriški ligi NBA, je dres podaril v zameno za povabilo na današnjo Košarkarsko simfonijo, poslovilno tekmo Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja.

Luka Dončić Slovenija Dončić nedosegljiv Šport Nesterović: Dončić bo moral hitro odrasti

Znesek 15.000 evrov je prispevalo podjetje Bauhaus, tako kot že lani za športne copate Dončića s finala evropskega prvenstva je bil v vlogi dražitelja Samo, je poročal MMC. Izklicna cena dresa je bila 1000 evrov, najnižja vsota za zvišanje ponudbe pa 200 evrov. Zaključek dražbe je bil na dobrodelni večerji v organizaciji ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

"Zelo sem vesel, da je Luka znova pokazal, da je izjemen športnik na parketu in sicer ter bo prek dražbe njegovega ekskluzivnega dresa pomagal mladim, da se izkažejo v svetu športa. Žal mi je, da se Luka ne bo uspel udeležiti Košarkarske simfonije, se mu pa iz srca zahvaljujem za to gesto. Zahvala gre tudi njegovemu novemu klubu, Dallasu," je dejal Bečirović.

"Izjemno me veseli, da je bil Luka pripravljen zagotoviti svoj novi dres, ki bo tako eden prvih podpisanih Dončićevih dresov Dallas Mavericks v Sloveniji nasploh. Upam, da bomo na dražbi zbrali lepo vsoto za projekt Botrstvo in tako mladim športnikom omogočili, da pokažejo svoj talent," pa je dodal Nachbar.

Izkupiček dražbe je namenjen projektu Botrstvo, preko katerega bodo trem mladim športnim talentom iz socialno ogroženih družini omogočili športni razvoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.