Tako dolgo bo na rehabilitaciji Žan Kranjec

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski smučar bo moral okrevati kar nekaj časa.
Oglej si celoten članek

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec, ki si je na treningu pred tekmami svetovnega pokala v Adelbodnu poškodoval hrbet, je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana opravil preiskave, ki so pokazale poškodbo mišic, je danes sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije.

V nadaljevanju sezone bo 28 letnik iz Bukovice pri Vodicah, vse moči usmeril proti svetovnemu prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, kjer bo naslednja tekma v njegovi paradni disciplini, veleslalomu. Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja. Kranjec je bil doslej najvišje na svetovnih prvenstvih peti v veleslalomu pred dvema letoma v Areju.

Prekinitev Grozljivi prizori iz Švice, elitni smučar obležal negiben

Veleslaloma v Adelbodnu, kjer je lani zmagal, je tik pred petkovo tekmo izpustil ter se nemudoma odpravil domov zaradi težav z bolečinami v hrbtu.

Foto: Epa Žan Kranjec

Kranjec je po dveh ničlah s petega mesta, ki ga je zasedal pred Adelbodnom, v veleslalomskem seštevku zdrsnil na deveto. Za vodilnim Francozom Alexisom Pinturaultom ga loči že vrzel 283 točk. V skupnem seštevku je kot najboljši Slovenec 22. Za zdaj se še ne ve, kdaj se bo Kranjec vrnil nazaj v karavano, po optimističnih načrtih naj bi bil pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec.

Poškodba Nesrečni Braathen že končal sezono

V sezoni 2020/21 je enkrat že stal na stopničkah, in sicer 5. decembra z drugim mestom na prvem od dveh veleslalomov, ki sta bila v Santa Caterini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:42 11. Januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.