Šport > Zimski športi
3412 ogledov

Tako dolgo bo na rehabilitaciji Žan Kranjec

žan kranjec Epa
Najboljši slovenski smučar bo moral okrevati kar nekaj časa.

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec, ki si je na treningu pred tekmami svetovnega pokala v Adelbodnu poškodoval hrbet, je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana opravil preiskave, ki so pokazale poškodbo mišic, je danes sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije.

V nadaljevanju sezone bo 28 letnik iz Bukovice pri Vodicah, vse moči usmeril proti svetovnemu prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, kjer bo naslednja tekma v njegovi paradni disciplini, veleslalomu. Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja. Kranjec je bil doslej najvišje na svetovnih prvenstvih peti v veleslalomu pred dvema letoma v Areju.

tommy ford Prekinitev Šport Grozljivi prizori iz Švice, elitni smučar obležal negiben

Veleslaloma v Adelbodnu, kjer je lani zmagal, je tik pred petkovo tekmo izpustil ter se nemudoma odpravil domov zaradi težav z bolečinami v hrbtu.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Kranjec je po dveh ničlah s petega mesta, ki ga je zasedal pred Adelbodnom, v veleslalomskem seštevku zdrsnil na deveto. Za vodilnim Francozom Alexisom Pinturaultom ga loči že vrzel 283 točk. V skupnem seštevku je kot najboljši Slovenec 22. Za zdaj se še ne ve, kdaj se bo Kranjec vrnil nazaj v karavano, po optimističnih načrtih naj bi bil pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec.

Lucas Braathen Poškodba Šport Nesrečni Braathen že končal sezono

V sezoni 2020/21 je enkrat že stal na stopničkah, in sicer 5. decembra z drugim mestom na prvem od dveh veleslalomov, ki sta bila v Santa Caterini.

Komentarjev 1
  • cenili 00:42 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

Sorodne novice