Tako jo je skupil Luka Mezgec

Foto: twitter
Foto: twitter
Luka Mezgec je pri padcu utrpel poškodbo medenice.
Oglej si celoten članek

Štirinajsto ravninsko etapo kolesarske dirke po Španiji je zaznamoval množični padec v zadnjem kilometru pred ciljem v Oviedu. V padcu so bili vpleteni tudi nekateri favoriti. Še najslabše jo je odnesel eden izmed slovenskih kolesarjev Luka Mezgec, ki so ga morali z reševalnim vozilom prepeljati v bolnišnico. Mezgec (Mitchelton-Scott), ki se je v splošni zmešnjavi znašel na trdem asfaltu, je dobil udarca v kolk in desni komolec.

Po pregledu v bolnišnici so se potrdili sumi, da padec ni bil nedolžen. Kot so pozno zvečer sporočili predstavniki Mezgečeve ekipe, je Mezgec utrpel frakturo kostnega grebena desne kolčnice. Za zdaj kaže, da bodo lahko poškodbo pozdravili brez operativnega posega. 

Padec je zajel vsaj dvanajst kolesarjev, ki so bili v skupini ob precejšnji hitrosti. Padla sta tudi španski as Alejandro Valverde (Movistar) in zmagovalec 13. etape Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), vendar pa sta nadaljevala dirko in prišla v cilj brez vidnejših težav ter sta po koncu etape vtise delila z novinarji.

Odstop Grd padec slovenskega aduta, končal je v bolnišnici

V belo majico najboljšega mladega kolesarja oblečeni Pogačar je sicer imel okrvavljen komolec, a je vseeno v cilju odgovarjal na vprašanja in ni dajal videza, da bi imel kakšne hujše posledice zaradi padca: "Nisem pričakoval, da se bo etapa končala s tolikšnim stresom, padec je bil kar trd. Nisem se nadejal takšne zmešnjave, saj je bila naenkrat polovica skupine na tleh. Upam, da bo z vsemi v redu in da se ni nihče huje poškodoval."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.