Tako priljubljen je Dončić v Dallasu

Foto: Twitter Dončić Nowitzki
Navijači Dallasa imajo novega junaka.
Oglej si celoten članek

Po naboru lige NBA so bili mnogi prepričani, da je ravno Dallas najboljša sredina za Luko Dončića. V Teksasu zaradi izjemnega Dirka Nowitzkega navijači  bolj cenijo in zaupajo evropskim košarkarjem, ob najverjetneje zadnji sezoni slovitega Nemca pa se kot njegov naslednik ponuja prav mladi Slovenec. Tu je še odlični trener Rick Carlisle.

Po naboru, ko se je Dallas dogovoril z Atlanto in za Dončića v zvezno državo Georgia poslal Traeja Younga in prihodnji prvi pick na draftu, je v Teksasu zavladala evforija. Če so nekateri po prvi Dončićevi tekmi v ligi NBA še dvomili, pa je najstnik zveste privržence Dallasa prepričal na drugem dvoboju, prvem pred domačimi gledalci. Proti Minnesoti je zbral 26 točk, šest skokov in tri podaje.

Podatek in pol Dončić v res izbrani družbi

Slovenec je že postal pravi hit v Dallasu, na njegov avtogram ljudje stojijo v dolgi vrsti. Po dvoboju je bil deležen tudi številnih pohval s strani raznih komentatorjev, večinoma so za analize tekem zadolženi nekdanji zvezdniki, bolj umirjeno pa je vse skupaj pospremil Carlisle.

"Ne naredimo Luko za glavno novico. Gre za ekipo in Luka vam bo to povedal kot prvi. Želimo, da dobro igra celotno moštvo, tu nismo zato, da bi se izkazal posameznik. Ključ do zmage je trda igra vseh, ki pritegne tudi publiko. Ne gre za enega igralca. Začetek je bil slab, zato so morali vsi iz prve peterke na klop. Takrat se pokaže pravi karakter. Luka je slabo odprl tekmo, nato pa se v tekmo vrnil z agresivnostjo in bil odličen na obeh straneh igrišča," je žogo sicer umirjal izkušeni strokovnjak.

Njegova ekipa, ki je v sezono zaradi poškodb morala kreniti brez pomembnega dvojca, ki ga sestavljata Nowitzki in Harrison Barnes, se bo v noči iz ponedeljka na torek pomerila s Chicago Bulls. Biki so na začetku sezone doživeli dva poraza.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:52 22. Oktober 2018.

    A je možno, da VSAJ EN DAN ne bi pisali o Dončiću??? Ali pa ste preveč obsedeni z njim, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.