Tako se je končal prvi slovenski nastop na SP

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Katja Fain je svetovno prvenstvo odprla s 15. mestom na 400 m prosto.
Oglej si celoten članek

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti z dosežkom 4:12,05 osvojila 15. mesto na 400 m prosto, kar je bil tudi prvi nastop slovenskih plavalcev na letošnjem SP v plavanju in vodnih športih.

Uvrstitev sicer potrjuje kriterije sestavljanja reprezentance, s samim dosežkom pa mariborska olimpijka ne more biti zadovoljna, saj je letos maja na mitingu v Atenah že plavala 4:09,73. A tudi osebni rekord je ne bi približal popoldanskemu nastopu.

Za finale je bil potreben izid 4:06,44. V Sloveniji sta doslej od tega izida hitreje plavali le varovanki nekdanjega radovljiškega trenerja Mihe Potočnika Anja Klinar v letu 2016 in Sara Isaković v šampionskem letu 2008.

Razred zase je bila Američanka Katie Ledecky, ki je s 3:59,79 tekmice prehitela za 3,5 sekunde in več.

V nedeljo slovenskih nastopov v Budimpešti ni, udarni dan pa bo na sporedu v ponedeljek. Fainova in Ravenčanka Janja Šegel se bosta predstavili v paradni disciplini 200 m prosto, triglavan Peter John Stevens pa na 50 m prsno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.