Šport
4495 ogledov

Tako se je končal prvi slovenski nastop na SP

Katja Fain EP v kratkih bazenih Kazan Facebook
Katja Fain je svetovno prvenstvo odprla s 15. mestom na 400 m prosto.

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti z dosežkom 4:12,05 osvojila 15. mesto na 400 m prosto, kar je bil tudi prvi nastop slovenskih plavalcev na letošnjem SP v plavanju in vodnih športih.

Uvrstitev sicer potrjuje kriterije sestavljanja reprezentance, s samim dosežkom pa mariborska olimpijka ne more biti zadovoljna, saj je letos maja na mitingu v Atenah že plavala 4:09,73. A tudi osebni rekord je ne bi približal popoldanskemu nastopu.

Za finale je bil potreben izid 4:06,44. V Sloveniji sta doslej od tega izida hitreje plavali le varovanki nekdanjega radovljiškega trenerja Mihe Potočnika Anja Klinar v letu 2016 in Sara Isaković v šampionskem letu 2008.

Razred zase je bila Američanka Katie Ledecky, ki je s 3:59,79 tekmice prehitela za 3,5 sekunde in več.

V nedeljo slovenskih nastopov v Budimpešti ni, udarni dan pa bo na sporedu v ponedeljek. Fainova in Ravenčanka Janja Šegel se bosta predstavili v paradni disciplini 200 m prosto, triglavan Peter John Stevens pa na 50 m prsno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.