Tako se je Maribor poslovil od Tavaresa

Foto: twitter NK Maribor
Foto: twitter NK Maribor
Marcos Tavares je odigral zadnjo tekmo na Ljudskem vrtu.
Oglej si celoten članek

Marcos Tavares se je za vedno zapisal v zgodovino nogometnega kluba Maribor. Brazilec se je vijoličastim pridružil leta 2008, ko je prestopil iz ciperskega APOEL-a, 14 let kasneje pa se je z igrišč poslovil kot igralec z največ nastopi in goli za Maribor ter kot  nogometaš z največ zadetki v zgodovini najmočnejše slovenske lige. 

V slovenskem prvenstvu je zbral 436 nastopov in 159 golov, v vseh tekmovanjih pa je Tavares st. vknjižil 593 tekem v vijoličastem dresu in 211 zadetkov.

Pri Mariboru so se ob slovesu legende izkazali. Na tekmo so iz Brazilije prišli njegovi bližnji, klub je upokojil dres s številko devet, tribuna na stadionu Ljudski vrt pa odslej nosi nogometaševo ime.

Tavares je ob koncu dvoboja z Aluminijem, ki ga je Maribor po preobratu v drugem polčasu dobil s 3:1, tudi stopil na zelenico, kasneje pa se mu je na njej pridružil še sin Marcos Tavares ml., slednji je debitiral v dresu vijoličastih.

SNL Maribor v drugem polčasu preprečil katastrofo ob slovesu legende

Po zadnjem sodniškem žvižgu je sledilo veliko slavje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.