Šport > Nogomet
3071 ogledov

Tako se je Maribor poslovil od Tavaresa

Šport: Tako se je Maribor poslovil od Tavaresa twitter NK Maribor
Marcos Tavares je odigral zadnjo tekmo na Ljudskem vrtu.

Marcos Tavares se je za vedno zapisal v zgodovino nogometnega kluba Maribor. Brazilec se je vijoličastim pridružil leta 2008, ko je prestopil iz ciperskega APOEL-a, 14 let kasneje pa se je z igrišč poslovil kot igralec z največ nastopi in goli za Maribor ter kot  nogometaš z največ zadetki v zgodovini najmočnejše slovenske lige. 

V slovenskem prvenstvu je zbral 436 nastopov in 159 golov, v vseh tekmovanjih pa je Tavares st. vknjižil 593 tekem v vijoličastem dresu in 211 zadetkov.

Pri Mariboru so se ob slovesu legende izkazali. Na tekmo so iz Brazilije prišli njegovi bližnji, klub je upokojil dres s številko devet, tribuna na stadionu Ljudski vrt pa odslej nosi nogometaševo ime.

Tavares je ob koncu dvoboja z Aluminijem, ki ga je Maribor po preobratu v drugem polčasu dobil s 3:1, tudi stopil na zelenico, kasneje pa se mu je na njej pridružil še sin Marcos Tavares ml., slednji je debitiral v dresu vijoličastih.

Marcos Tavares SNL Šport Maribor v drugem polčasu preprečil katastrofo ob slovesu legende

Po zadnjem sodniškem žvižgu je sledilo veliko slavje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice