Šport > Nogomet
8049 ogledov

Najboljši strelec v zgodovini slovenske lige komaj zadržal solze

Šport: Najboljši strelec v zgodovini slovenske lige komaj zadržal solze - Marcos Tavares
Kapetana Maribora še dva kroga ločita od konca kariere.

"Marcos Magno Morales Tavares velja za enega izmed najuspešnejših slovenskih nogometašev. Brazilski nogometaš s slovenskim potnim listom in ljubljenec mariborskega občinstva je z borbenostjo ter srčnostjo postal ikona NK Maribor. Kapetan vijoličastih je najboljši strelec prve slovenske nogometne lige, igralec z največ nastopi in goli pri NK Maribor, igralec z največ goli in nastopi na evropskih tekmah in tisti, ki je v slovenski ligi dosegel najhitrejši gol – gol v osmih sekundah," je v predstavitvi zapisano na spletni strani dolgoletnega člana Maribora Marcosa Tavaresa, ki bo po koncu te sezone sklenil svojo nogometno pot.

Pri vijoličastih se tako počasi že poslavljajo od napadalca, ki je za Maribor od leta 2008 zaigral na skupno 592 tekmah in pri tem dosegel 211 zadetkov. Od tega je 159 golov zabil v najmočnejši slovenski ligi, gre za rekorden dosežek.

Ob prihajajočem slovesu so pri Mariboru svoji legendi pripravili video v katerem so se pojavili člani njegove družine, prijatelji in navijači. 

"Ko sem ga pogledal, sem komaj govoril. Preplavila so me čustva, ki jih nisem mogel skriti," je ob videu dejal Tavares in dodal: "Zadnji tedni so zame tako čustveni. S toliko lepimi spomini. Le te bi rad delil z vami še zadnjič pred polnimi tribunami. Vidimo se v soboto, ko bom še zadnjič stopil na zelenico Ljudskega vrta. Upam, da boste tam skupaj z mano."

Maribor, ki se z zaostankom ene točke s Koprom bori za naslov, se bo ta konec tedna na domačem stadionu pomeril z Aluminijem, nato pa 38-letnega Tavaresa in soigralce čaka še gostujoči dvoboj z Muro. Koper bo gostil Radomlje, v zadnjem krogu prvenstva pa bo gostoval pri Bravu, ki ga je v sredo premagal v finalu slovenskega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice