Tako se je svet poslovil od Peleja, neverjetno, kaj bo storila FIFA

Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja Foto: Profimedia Slovo od Peleja
Navijači so se na Santosovem stadionu lahko poslovili od Peleja.
Oglej si celoten članek

Krsto s truplom legendarnega brazilskega nogometaša Peleja so danes pripeljali na stadion njegovega nekdanjega kluba Santosa, kjer se navijači lahko poslovijo od trikratnega svetovnega prvaka s svojo reprezentanco.

Kolona avtomobilov s krsto nekdanjega legendarnega nogometaša je prispela na stadion Estadio Urbano Caldeira v okrožju Vila Belmiro v ponedeljek zgodaj zjutraj, so poročali lokalni mediji.

Številni navijači so že prej z zastavami čakali pred vhodom na stadion. Karavana vozil je v spremstvu policije in gasilcev približno dve uri prej odšla iz približno 80 kilometrov oddaljene bolnišnice Albert Einstein v Sao Paulu, kjer je Pele v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let.

Foto: Profimedia Slovo od Peleja

Krsto trikratnega zmagovalca svetovnega prvenstva so postavili v osrednji krog stadionskega igrišča, so še sporočili iz Pelejevega dolgoletnega kluba Santos. Navijači lahko hodijo mimo krste na razdalji približno petih metrov. Krsta bo na sredini igrišča stala 24 ur.

V torek bo pogrebni sprevod ponesel truplo skozi sosesko, kjer še vedno živi Pelejeva mati, do pokopališkega stolpa Memorial Necropole Ecumenica. Pogreb bo potekal v ožjem krogu družine.

 

Fifa bo vse države pozvala, naj stadion poimenujejo v čast Peleju

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo vse države na svetu prosila, naj poimenujejo enega od stadionov v čast brazilskemu legendarnemu nogometašu Peleju, pa je danes ob obisku krste pokojnega "kralja" nogometa dejal predsednik zveze Gianni Infantino.

Foto: Profimedia Slovo od Peleja

"Vse države na svetu bomo pozvali, naj enega od svojih nogometnih stadionov poimenujejo z imenom Pele," je lokalnim novinarjem povedal Infantino. "Tu smo z veliko žalostjo. Pele je večen. Je svetovna ikona nogometa," je še dodal predsednik Fife.

Fifa je že v petek pred svojim sedežem v švicarskem Zürichu izobesila zastave na pol droga v čast Brazilcu, ki ga je razglasila za najboljšega igralca 20. stoletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.