Šport > Nogomet
5057 ogledov

Tako se je svet poslovil od Peleja, neverjetno, kaj bo storila FIFA

Slovo od Peleja
1/16
Profimedia
Navijači so se na Santosovem stadionu lahko poslovili od Peleja.

Krsto s truplom legendarnega brazilskega nogometaša Peleja so danes pripeljali na stadion njegovega nekdanjega kluba Santosa, kjer se navijači lahko poslovijo od trikratnega svetovnega prvaka s svojo reprezentanco.

Kolona avtomobilov s krsto nekdanjega legendarnega nogometaša je prispela na stadion Estadio Urbano Caldeira v okrožju Vila Belmiro v ponedeljek zgodaj zjutraj, so poročali lokalni mediji.

Številni navijači so že prej z zastavami čakali pred vhodom na stadion. Karavana vozil je v spremstvu policije in gasilcev približno dve uri prej odšla iz približno 80 kilometrov oddaljene bolnišnice Albert Einstein v Sao Paulu, kjer je Pele v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let.

Slovo od Peleja | Avtor: Profimedia Profimedia

Krsto trikratnega zmagovalca svetovnega prvenstva so postavili v osrednji krog stadionskega igrišča, so še sporočili iz Pelejevega dolgoletnega kluba Santos. Navijači lahko hodijo mimo krste na razdalji približno petih metrov. Krsta bo na sredini igrišča stala 24 ur.

V torek bo pogrebni sprevod ponesel truplo skozi sosesko, kjer še vedno živi Pelejeva mati, do pokopališkega stolpa Memorial Necropole Ecumenica. Pogreb bo potekal v ožjem krogu družine.

 

Fifa bo vse države pozvala, naj stadion poimenujejo v čast Peleju

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo vse države na svetu prosila, naj poimenujejo enega od stadionov v čast brazilskemu legendarnemu nogometašu Peleju, pa je danes ob obisku krste pokojnega "kralja" nogometa dejal predsednik zveze Gianni Infantino.

Slovo od Peleja | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vse države na svetu bomo pozvali, naj enega od svojih nogometnih stadionov poimenujejo z imenom Pele," je lokalnim novinarjem povedal Infantino. "Tu smo z veliko žalostjo. Pele je večen. Je svetovna ikona nogometa," je še dodal predsednik Fife.

Fifa je že v petek pred svojim sedežem v švicarskem Zürichu izobesila zastave na pol droga v čast Brazilcu, ki ga je razglasila za najboljšega igralca 20. stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice