Magazin > VIP
1963 ogledov

Pelejeva družina objavila fotografijo, o kateri danes govori ves svet

Pele Instagram
V zadnjih trenutkih je bila ob njem družina. To dokazuje tudi ta fotografija.

Včeraj je za vedno oči zaprla nogometna legenda Pele. Brazilec je dočakal 82 let. Bolehal je za rakom na debelem črevesju, bolnišnično poročilo pa kaže, da je bil pred enim mesecem v bolnišnico sprejet zaradi srčnih in ledvičnih težav.

Več o tej vrsti raka si lahko preberete TUKAJ.

Smrt nekdanjega nogometaša je na Instagramu potrdila njegova hči Kely Nascimento in ob tem objavila fotografijo, ki je ganila svet. "Vse, kar smo, smo zaradi tebe. Neskončno te imamo radi. Počivaj v miru," je zapisala ob posnetku, na katerem se vidi, kako so člani družine svoje roke položili na Pelejevo. 

"Pot kralja Peleja, ki je danes mirno preminil, sta zaznamovala navdih in ljubezen. Edson je na svoji poti svet očaral s svojo športno genialnostjo, ustavil vojno, izvajal socialna dela po vsem svetu in širil tisto, za kar je najbolj verjel, da je zdravilo za vse naše težave: ljubezen. Njegovo sporočilo danes postaja dediščina za prihodnje generacije. Ljubezen, ljubezen in ljubezen, za vedno," pa je njegova družina napisala v sporočilu za javnost. 

Pele, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je začel igrati za Santos pri 15 letih, za brazilsko reprezentanco pa leto kasneje. Na svetovno nogometno sceno je izbruhnil kot 17-letnik na svetovnem prvenstvu leta 1958. V svoji mednarodni karieri je osvojil tri naslove svetovnega prvaka (leta 1958, 1962 in 1970), bil je edini igralec, ki mu je to uspelo. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.