Šport > Nogomet
1935 ogledov

Od Peleja so se poslovili tudi Messi, Ronaldo, Mbappe ...

Pele Profimedia
Smrt Peleja odmeva po vsem svetu.

Družbena omrežja so kmalu po novici o smrti brazilskega nogometaša Peleja preplavili odzivi. Brazilec je bil dolgo bolan in je zadnje tedne prejemal le še paliativno oskrbo, novica pa je užalostila številne ljubitelje nogometa po vsem svetu. Pri Nogometni zvezi Slovenije so na Instagramu ob njegovi fotografiji zapisali: "Nasvidenje, Pele".

Leo Messi (Argentina): "Počivaj v miru, Pele."

Neymar (Brazilija): "Rekel bi, da je bil pred Pelejem nogomet le šport. Pele je spremenil vse. Nogomet je spremenil v umetnost, zabavo. Dal je glas ubogim, temnopoltim in predvsem drugačnim. To je Braziliji dalo prepoznavnost."

Kylian Mbappe (Francija): "Zapustil nas je kralj nogometa, a njegova zapuščina ne bo nikoli pozabljena. Počivaj v miru, kralj."

Robert Lewandowski (Poljska): "Počivaj v miru, šampion. Nebesa imajo novo zvezdo, nogomet pa je izgubil junaka."

Cristiano Ronaldo (Portugalska): "Globoko sožalje vsej Braziliji in še posebej družini Edsona Arantesa do Nascimenta. Slovo od večnega kralja Peleja nikoli ne bo dovolj, da bi izrazili bolečino, ki jo trenutno čuti ves nogometni svet. Navdih za toliko milijonov, referenca včeraj, danes in za vedno. Toplina, ki si mi jo vedno izkazoval, se je vračala v vsakem najinem skupnem trenutku, tudi na daljavo. Nikoli ne bo pozabljen in spomin nanj bo večno živel v vsakem izmed nas, ki ljubimo nogomet. Počivaj v miru, kralj Pele."

Gary Lineker (Anglija): "Pele je umrl. Najbolj božanski nogometaš in človek. Igral je igro, ki je bila kos le redkim izbrancem. Trikrat je dvignil najpomembnejši zlati pokal v čudovitem rumenem dresu. Morda je odšel, vendar bo vedno imel nogometno nesmrtnost. Počivaj v miru, Pele."

Andrij Ševčenko (Ukrajina): "Vaše zapuščine se bomo vedno spominjali. Moje sožalje vaši družini. Počivaj v miru, kralj."

Cafu (Brazilija): "Danes sem izgubil brata. Kot katoliški kristjan vem, da se 'z umiranjem rodi za večno življenje'. Imeli bomo vso večnost, da bomo skupaj v Očetovi hiši. Se vidimo nekega dne, Pele."

Rio Ferdinand (Anglija): "Legenda, ki je bila največja med legendami. Vedno je imel čas za vse! Igralec, človek, ikona."

Brazilski predsednik Lula: "Nikoli ni bilo številke 10, kot je on. Malo Brazilcev je poneslo ime naše države tako daleč kot on."

Joseph S. Blatter (nekdanji predsednik Fife, Švica): "Zelo žalostna novica. Pele nas je zapustil. Svet žaluje za največjim nogometašem v zgodovini in čudovito osebnostjo."

Evropska nogometna zveza (Uefa): "Nocoj se pridružujemo oboževalcem po vsem svetu v žalovanju za Pelejem, enim najboljših igralcev nogometa vseh časov. Bil je prva svetovna superzvezda igre in je imel pionirsko vlogo pri vzponu nogometa, da je postal najbolj priljubljen šport na svetu. Počivaj v miru, Pele."

Mednarodna nogometna zveza (Fifa): "Pele: nesmrten ... Za vedno z nami."

Brazilska nogometna zveza CBF: "Pele je bil veliko več kot največji športnik vseh časov. Kralj nogometa je bil simbolično utelešenje brazilskih zmag, nikoli se ni izogibal izzivom. Pele, rojen kot majhen temnopolti deček v Tres Coracoes, je pokazal, da vedno obstaja druga pot. Kralj nam je podaril novo Brazilijo in samo zahvalimo se mu lahko za njegovo zapuščino. Hvala, Pele."

La Liga (Španija): "Legenda svetovnega nogometa. La Liga izraža svoje sožalje ob smrti Peleja in izreka globoko sožalje njegovi družini in prijateljem. Počivaj v miru, o Rei."

Real Madrid (Španija): "Real Madrid, njegov predsednik in upravni odbor globoko obžalujejo smrt svetovne nogometne legende Edsona Arantesa do Nascimenta, Peleja, enega največjih igralcev vseh časov. Peleja si bodo za vedno zapomnili vsi, ki ljubijo ta šport, njegova zapuščina pa ga uvršča med velike legende svetovnega nogometa."

Barcelona (Španija): "Barca je z žalostjo prejela novico o smrti kralja Peleja, enega najboljših nogometašev vseh časov. Naredil je nogomet večji, kot kdaj koli prej. Počivaj v miru."

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 05:22 30.december 2022.

    Naj počiva v miru....Končno bo mir pred vašimi rumenimi članki, ko ste kot krokarji brez vsake pietete nadzirali njegovo umiranje..

Sorodne novice