Šport > Nogomet
9367 ogledov

Eden največjih vseh časov užalil Hrvate

Pele Profimedia
Brazilski nogometni velikan je po koncu svetovnega prvenstva čestital nogometašem Argentine, Francije in Maroka. Ne pa tudi Hrvaške.

Brazilski nogometni velikan Pele je poslal čestitke Argentini po osvojenem naslovu svetovnih prvakov, uspeh argentinskega kapetana Lionela Messija pa je opisal kot trenutek, "ki si ga je zaslužil na svoji poti". Argentinska zmaga v finalu proti Franciji bi vsekakor zelo razveselila pokojnega Diega Maradono, je prepričan Pele.

Legendarni Brazilec je nogometni turnir v Katarju spremljal kljub zdravstvenim težavam. V času prvenstva je celo odjeknila novica, da so 82-letnika zdravniki premestili v paliativno oskrbo. A se je nato sam oglasil in sporočil, da ostaja močan.

Zgodovinski trenutek za 35-letnega Messija je Pele primerjal z nogometno potjo Messijevega rojaka Maradone, ki je bil gonilna sila zmagoslavja Argentine na svetovnem prvenstvu v nogometu v Mehiki leta 1986, ko se Messi še rodil ni. Maradona je umrl novembra 2020 v starosti 60 let.

"Čestitam, Argentina! Zagotovo se Diego zdaj smeji," je Pele zapisal na Instagramu, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Ob tem je Pele izrazil naklonjenost do francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja, ki je po sijajnem turnirju po izvajanju strelov z bele pike končal na strani poražencev.

Kylian Mbappe | Avtor: Epa Epa

Mbappe je v finalu proti Argentini zadel dve enajstmetrovki ter končal s tremi zadetki, kar je bil šele drugi hat-trick v finalu svetovnega prvenstva, potem ko je Geoff Hurst leta 1966 za Anglijo dosegel tri gole proti Zahodni Nemčiji.

Argentina je v nedeljo dvignila pokal po streljanju enajstmetrovk s 4:2. Argentina je zadela vse poskuse z bele pike, za Francijo pa nista bila uspešna Kingsley Coman in Aurelien Tchouameni.

Zlato žogo za najboljšega igralca turnirja je že drugič prejel Messi, medtem ko je Mbappe z osmimi goli končal kot najboljši strelec in si prislužil zlati čevelj.

Trikratni zmagovalec svetovnega pokala Pele je pozdravil Mbappejev podvig, ko je štirikrat zadel mrežo v finalu proti Franciji, vključno z uspešno izpeljanim kazenskim strelom, pohvalil pa je tudi Maroko, ki je po porazu proti Hrvaški zasedel četrto mesto, potem ko je postal prvi afriški polfinalist svetovnega prvenstva.

 | Avtor: Epa Epa

"Danes nogomet še naprej pripoveduje svojo zgodbo, kot vedno, na očarljiv način," je zapisal Pele. "Messi je osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, kar si je zaslužil na svoji nogometni poti. Moj dragi prijatelj Mbappe je dosegel štiri gole v finalu. Kakšno darilo je bilo gledati ta spektakel za prihodnost našega športa. In nisem pozabil čestitati Maroku za neverjeten turnir. Lepo je videti, kako Afrika sije."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nekdanji nogometni as v svojem zapisu ni čestital Hrvaški, ki je v četrtfinalu SP v Katarju izločila Brazilijo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice