Šport > Nogomet
96898 ogledov

Oglasil se je Ronaldo, to je njegovo sporočilo Messiju

Lionel Messi Epa
Nekdaj najboljši nogometaš na svetu se je poklonil nesmrtnemu Lionelu Messiju.

Legendarni brazilski napadalec Ronaldo Nazario je požrl svoj ponos in Argentincem čestital za osvojeni tretji naslov svetovnega prvaka (1978, 1986, 2022). Pri tem je prav posebej izpostavil pomen Lionela Messija, ki se je pri 35 letih dokopal do poslednjega naslova, ki je še manjkal v njegovi zbirki.

Lionel Messi Finale Šport Po drami in streljanju z bele pike naslov Argentincem

Kapetan argentinske izbrane vrste je svoj zadnji nastop na svetovnih prvenstih kronal z vrhuncem reprezentančne kariere in se tako zapisal med nesmrtne.

Na finalnem obračunu s Francijo dosegel dva zadetka, prvega z bele točke v 26. minuti, drugega pa dolgih 82 minut kasneje, ko se je znašel na pravem mestu po posredovanju francoskega vratarja Huga Llorisa.

Za povrhu je pokazal veliko psihološko trdnost, ko je po 120 minutah igre kot prvi izvajalec enajstmetrovke za Argentino izničil prednost Francije po zadetku sinoči noro razpoloženega Kyliana Mbappeja.

Lionel Messi Reakcije Šport Vsi slavijo Messija, nekdo pa se je spomnil tudi Ronalda Lionel Messi Mediji Šport Argentinci o sreči in nebesih, Francozi povsem drugače

Messi je bil s sedmimi goli in tremi asistencami še drugič v karieri izbran za najboljšega nogometaša svetovnega prvenstva.

Ronaldo Nazario | Avtor: Epa Epa
"Ob nogometu tega fanta se lahko vsako rivalstvo skrije v kot. Videl sem veliko Brazilcev in ljudi z vseh koncev sveta, ki so v tem napetem finalu navijali za Messija. Slovo, vredno genija, ki ni bil le zvezda svetovnega prvenstva, temveč vodja ere. Čestitke, Messi," je zapisal dvakratni svetovni prvak.

Ronaldo je sicer pred začetkom prvenstva priznal, da si v Katarju ne želi videti slavja argentinske reprezentance, kar je razumljivo glede na nogometno rivalstvo med južnoameriškima državama.

Messija so po sinočnjem uspehu mnogi že pospremili v reprezentančni pokoj, toda novopečeni svetovni prvak očitno še ni rekel zadnje besede. "Ne bom se upokojil od reprezentance. Igral bom naprej kot svetovni prvak," je napovedal 35-letnik.

Buenos Aires Rajanje Šport Noro! Tako se je slavilo v Argentini

Kylian Mbappe Nezaželen Šport Vsi so se veselili, njega niso pustili zraven Angel di Maria Po finalu Šport Je bila enajstmetrovka? "Včasih ti jo sodijo, ker si bedak!"
Komentarjev 2