Šport > Nogomet
2875 ogledov

Pelejeva hčerka s čustvenim sporočilom z bolniške postelje

Instagram
Legendarni brazilski nogometaš je predbožični večer preživel v krogu družine.

Družina Peleja je obiskala legendarnega brazilskega nogometaša na božični večer v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu. Tja je bil sprejet 29. novembra zaradi ponovne ocene zdravljenja s kemoterapijo, potem ko so mu septembra 2021 odkrili tumor na debelem črevesu. Potrebuje pa obsežnejšo nego zaradi odpovedi ledvic in popuščanje srca.

Kemoterapija Športni velikan Šport Drama največjega vseh časov: odpovedujejo ledvice, popušča srce

Poslabšanja zdravja 82-letnega Peleja je uprava bolnišnice sporočila 21. decembra. "Pri Peleju bolezen napreduje in potrebuje nadaljnjo oskrbo za zdravljenje ledvičnih in srčnih motenj," so tedaj po navedbi francoske tiskovne agencije AFP pojasnili zdravniki.

Pele | Avtor: Instagram Instagram

Družina je po obisku na predbožični večer na družbenih omrežjih objavila več fotografij s pripisi. Sin Edinho, ki je bil pred kratkim imenovan za trenerja v brazilski ekipi prvenstva serie B Londrini, se je tako pridružil Flavii in Kely Nascimento.

"Oče, moja moč si ti," je zapisal Edinho, nekdanji vratar. Kely pa je z javnostjo delila sliko o objemu z očetom, ter pripisala: "Še eno noč skupaj".

Pele | Avtor: Instagram Instagram

Pele se je v zgodovino vpisal kot eden najboljših v zgodovini nogometa. Že kot najstnik je Braziliji leta 1958 pomagal do naslova svetovnega prvaka, uspeh pa je ponovil še v letih 1962 in 1970, s čimer je za zdaj edinstven v tem pogledu.

Za Brazilijo je sicer odigral 92 tekem in dosegel 77 golov. Večji del klubske kariere je nosil dres Santosa (636 tekem/618 golov), bil pa je tudi član New York Cosmosa (64/37).

Pele Legenda Šport Eden največjih vseh časov užalil Hrvate
Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 13:32 25.december 2022.

    Banda pokvarjena...