Šport > Nogomet
528 ogledov

Messi, Ronaldo, Maradona, Zidane? Vse to je počel že Pele

Pele Profimedia
Kralj nogometa je poskrbel za kopico večnih mojstrovin.

Ljubitelji nogometa že vrsto let uživajo v potezah največjih asov, posamezne akcije Lionela Messija, Cristiana Ronalda in drugih pa so podrobno analizirane in se redno 'vrtijo' po socialnih omrežjih. A velik del sedanjih mojstrovin je v času svojega igranja prikazal tudi v četrtek umrli 'kralj nogometa' Pele.

Za razliko od svojih naslednikov je Edson Arantes do Nascimento nastopal v obdobju, ko selitev južnoameriških zvezdnikov na evropske zelenice še ni bila 'nujna', marsikatere njegove tekme, s tem tudi številne vrhunske poteze, pa nikoli niso bile zabeležene s kamero. A vseeno se najdejo posnetki s katerimi je Pele navdahnil kasnejše generacije. Podbnost akcij je na tenutke osupljiva.

Potrebno je upoštevati tudi dejstvo, da so bile zelenice, obutev, žoge v precej drugačnemm stanju kot danes. 

Pele, ki je izgubil boj z rakom, je še vedno ednini nogometaš, ki mu je trikrat uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka.

 

Komentarjev 1
  • Toma 17:31 30.december 2022.

    Od nabijanja žog ima človeštvo enako korist kot od kriptovalut! Pardon, motim se! Fužbal je posredno in neposredno pobil že kar nekaj ljudi. Kripto pa koliko vem,še ne ingre v PM kamor tudi spada!

Sorodne novice