Šport > Nogomet
4964 ogledov

Ob Peléjevi smrti bodo storili nepredstavljivo

Pele Reševalni pas/Twitter
Santos bo po vzoru ameriških profesionalnih ekip v Pelejevo čast upokojil dres s št. 10.

Brazilski nogometni klub Santos bo upokojil dres s številko 10, ki ga je v času bogate karieri nosil nedavno preminuli Pele. Legendarni brazilski napadalec je bil star 82 let, umrl pa je za posledicami raka.

"Najprej se morajo sestati člani uprave in to potrditi. V januarju bomo z upravnim aktom začasno ukinili nošenje dresa s številko 10 in upamo, da bo to odločitev naša uprava nato spremenila v trajno," je dejal predsednik Santosa Andres Rueda.

"Nekaj takšnih pobud je sicer že bilo, vendar so mnogi menili, da smo Peleja še bolje počastili s tem, da je bila ta številka še vedno v rabi," je še dodal Rueda.

Pele je v 22 let dolgi karieri, v kateri je odigral 1363 tekem, dosegel 1283 golov. Za Santos pa je ob številnih lovorikah na 659 tekmah dosegel 643 golov.

Z Brazilijo je trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970), na 92 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 77 golov in je še vedno najboljši reprezentančni strelec Brazilije skupaj z Neymarjem.

Številka 10 sicer v svetu nogometa velja za eno najbolj iskanih in zaželjenih številk na dresu, nosili pa so jo številni nogometni velikani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice