Tako se je Uefa odločila glede slovenskega sodnika po pritožbah Barcelone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uefa se ni ozirala na pritožbe katalonskega velikana, temveč je slovenskega delivca pravice že delegirala za naslednjo tekmo lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Ena izmed tekem tretjega kola lige prvakov, ki še danes najbolj buri duhove, je zagotovo tista med Interjem in Barcelono, ko so Nerazzurri z 1:0 dobili veliki derbi, a vsaj po mnenju gostov pri tem imeli izdatno sodniško pomoč.

Slovenski sodnik Slavko Vinčić si je najprej po signalizaciji VAR-a ogledal izenačujoči zadetek Barcelone, katerega je nato razveljavil zaradi igranja z roko, nato pa v 92. minuti ni dosodil najstrožje kazni za Barcelono, ko je na zelo podoben način v svojem kazenskem prostoru igral tudi branilec Interja Denzel Dumfries.

Foto: Profimedia Slavko Vinčić

Še več, tokrat ga sodniki iz VAR sobe niso niti opozorili na incident ter mu predlagali ogled posnetka, kar je zelo razjezilo vodstvo Barcelone, ki se je po tekmi glasno obregnila ob slovenskega delivca pravice ter njegovega pomočnika, ki je skrbel za VAR, Nizozemca Pola van Boekela.

Trener Barcelone Xavi Hernandez si je tako po tekmi dal duška na tiskovni konferenci, ko mu slovenski sodnik po zadnjem žvižgu ni želel razložiti svojih odločitev. Legendarni Katalonec je razkril, da je ogorčen nad sojenjem in obnašanjem Vinčića ter da se je njegovemu klubu zgodila krivica.

Zakuhal incident Pri Barceloni z vso silo nad Slovenca, Xavi: "Sem jezen in ogorčen!"

Prav tako je svoje nezadovoljstvo nad Slovencem v svojih izjavah po tekmi stresel Sergi Roberto, španski mediji pa so poročali, da pri Barceloni pripravljajo tudi uradno pritožbo, ki jo bodo naslovili na Uefo.

Poleg same pritožbe nad minulo tekmo in sojenjem pa naj bi med drugim zahtevali tudi to, da nizozemski sodnik Pol van Boekel nikoli več ne sodi na tekmah Kataloncev. Slednjega so si namreč zapomnili tudi po nedosojeni enajstmetrovki nad Ousmanejem Dembelejem s tekme proti Bayernu.

In kako je na vse skupaj odgovorila Uefa? Kljub temu, da so iz Blaugrane zahtevali, da Uefa prizna, da je bila Barcelona oškodovana in vse udeležene sodnike kaznuje, se je zgodilo ravno nasprotno.

Foto: Profimedia Slavko Vinčić

Uefa je namreč sodniško ekipo s tekme iz Milana nagradila z novimi pomembnimi tekmami. Vinčić se tako na evropska igrišča vrača že v sredo, ko bo sodil vroč britanski derbi med Rangers in Liverpoolom.

Prav tako se ni na hladnem znašel niti van Boekel, ki bo ponovno zadolžen za VAR na tekmi med Viktorio Plzen in Bayern Münchnom. Morda gre res na papirju za nekoliko lažjo tekmo, kot je bil derbi minulega kola, a vseeno je dala Uefa jasno vedeti, da ima sodniška ekipa s tekme Inter - Barcelona vso njeno podporo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:19 11. Oktober 2022.

    Pa koji kurac je šef UEFA

  • 20:55 10. Oktober 2022.

    UEFA je zdaj bolj cirkus,kot kaj drugega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.