Policisti odkrili lažno odbojkarsko ekipo

Foto: Twitter
Prebežniki so poskušali Grčijo zapustiti z ukradenimi dokumenti.
Oglej si celoten članek

Grška policija je konec tedna prijela deseterico migrantov, ki si je za vstop v Evropsko unijo omislila posebno idejo. Prebežniki so se predstavili kot odbojkarska ekipa in želeli poleteti iz Aten v Švico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Varnostni organi na letališču pa so ob pregledu potnih listov ugotovili, da se dokumenti "odbojkarske ekipe" ne skladajo z identiteto potnikov. Natančnejša preiskava je pokazala, da je šlo za potne liste, ki so bili izgubljeni ali ukradeni.

Grška policija je v nedeljo že objavila fotografijo s prijetimi prebežniki, ki so bili oblečeni v odbojkarje. Pri priprtih gre za deseterico državljanov Sirije.

Grški mediji poročajo, da policija na letališču v Atenah vsakodnevno odkriva potnike s ponarejenimi dokumenti. V posameznih primerih prebežnikom na letališčih pomagajo celo sostorilci organizatorjev ilegalnih migrantskih poti, saj imajo slednji svoje pomočnike tudi med letališkim osebjem.

Kot so še sporočili iz policije, posel s ponarejenimi potnimi listi in drugimi ustreznimi dokumenti cveti. Potni list na črnem trgu v Grčiji glede na kakovost stane med 500 in 3000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.